NA24.no

Fredriksen kriger videre

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
Sist oppdatert:
John Fredriksen har kjøpt seg opp i TUI, og fortsetter krigen om selskapet.

Fredriksen har økt sin aksjepost i det tyske reiselivs- og shippingkonsernet fra 15 til 16,81 prosent, og jobber nå for å kaste styreleder Jürgen Krumnow.

NA24 - din næringslivsavis

Det melder Reuters, som har fått tilgang på et brev Fredriksen skal ha sendt til selskapets ledelse. Den Kypros-baserte milliardæren prøvde også å fjerne Krumnow i fjor, men tapte maktkampen.

John Fredriksen fortsetter imidlertid krigingen på generalforsamlingen den 13. mai. TUI-talsmann Robin Zimmermann sa torsdag at selskapets styre vil oppfordre aksjonærene til å avvise Fredriksens krav om Jürgen Krumnows avgang.

John Fredriksen er nå den største enkeltaksjonæren i TUI.

- Hvorfor kjøper vi ikke dette selskapet sammen og flytter det til Oslo. Det vil skape arbeidsplasser. Alle kan ta Hurtigruta, og det er ledige plasser på flyet sammen med oss, bare meld dere ved utgangen, fleipet Fredriksens høyre hånd, Tor Olav Trøim, på regjeringens eierskapskonferanse i midten av mars.

Tidligere denne uken sa Trøim at Fredriksen hadde avslått å nominere et styremedlem. Årsaken skal ha vært at styremedlemmet måtte være nøytralt, og kunne ikke representere John Fredriksens interesser.

I fjor krevde Fredriksen to styreplasser i tillegg til styrelederens avgang.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere