*Nettavisen* Økonomi.

Fredriksen leverer varene

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Golden Ocean leverer bedre tall enn ventet.

25.05.09 08:54

Golden Ocean la mandag frem et overskudd som overgikk forventningene til analytikerne.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge tall SME Direkt hadde hentet inn for TDN Finans ventet analytikerne som følger Golden Ocean inntekter på 52 millioner dollar i første kvartal. Fasiten viste inntekter på 67,5 millioner dollar. I samme periode i fjor fikk selskapet inntekter på 223,3 millioner dollar.

Overgikk alle forventninger
Samtidig ble driftsresultatet også langt bedre enn ventet. Regnskapet viste 20,5 millioner dollar, noe som var bedre enn til og med den mest optimistiske analytikeren hadde forventet. Snittestimatet lå på 14 millioner dollar i overskudd på driften, mens overskuddet var 61,5 millioner i fjor.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Overskuddet etter skatt ble 16,3 millioner dollar, eller 0,06 dollar per aksje, mens det var ventet 9 millioner dollar, eller 0,03 dollar per aksje. I samme periode i fjor fikk selskapet et overskudd på 53,7 millioner dollar, tilsvarende 0,19 dollar per aksje.

Forventer bedre tall
I rapporten skriver selskapet at det forventer langt bedre resultater i andre kvartal enn i første. Selskapet vil bokføre en gevinst på 96 millioner dollar på grunn av tilbakekjøp av obligasjoner.

Selskapet trekker samtidig frem at det har vært et relativt godt kvartal, blant annet grunnet at Kina har bygget opp strategiske lagre av råmaterialer. I tillegg har det blitt lettere å få tilgang til kreditt.

I rapporten skriver selskapet også at forventet breakeven-nivå etter restruktureringer er 6.500 dollar per dag for panamax, og 13.500 dollar per dag for Capesize.

Kontantbeholdningen ble redusert med 21,7 millioner dollar i løpet av årets tre første måneder. Ved utgangen av kvartalet har selskapet en kontantbeholdning på omtrent 110 millioner dollar.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.