NA24.no

Fredriksen nye pengemaskin

Deep Sea Supply blir skipsreder John Fredriksen nye pengemaskin.

Skipsreder John Fredriksen er i ferd med å etablere Deep Sea Supply som en ny pengemaskin.

NA24 - din næringslivsavis

Supplyrederiet kunne notere nye rekorresultater samtidig som Fredriksen frigjør cash for selskapet via salg-/leasingavtaler med skipsfinansieringsselskapet Ship Finance international.

Omsatte for 39 mill.
Deep Sea omsatte i tredje kvartal for 39 millioner dollar på økte flåte, økte rater og økt utnyttelse. I samme periode i fjor seilte rederiet inn 29,3 millioner dollar. Det ga et driftsresultat på 24,8 millioner dollar, opp fra 15,3 millioner i tredje kvartal 2006.

Urealiserte valutaeffekter trakk ned med 7,9 millioner dollar, men nettoresultatet endte likevel på 16,9 millioner dollar, eller 13 cent per aksje. I samme periode i fjor var overskuddet på 12,9 millioner dollar.

Girer opp utbytte
Gjennom overskuddet og salg av tonnasje til Ship Finance har imidlertid Deep Sea frigjort cash nok til et utbytte for tredje kvartal på 40 cent per aksje. Avtalene med Ship Finance frigjør alene omkring 50 millioner dollar.

Modellen med salg av skip til det høyt girede Ship Finance er den samme som har gjort Frontline til en av de store utbyttemaskinene de siste årene.

Deep Sea har nå en flåte på 15 forsyningsskip og ankerhåndteringsfartøyer og ytterligere 16 skip i ordre. Skispreder Fredriksen er hovedaksjonær i Deep Sea og Ship Finance.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere