*Nettavisen* Økonomi.

Fredriksen øker utbyttetakten

John Fredriksens finansieringsselskap Ship Finance International øker utbetalingene.

22.05.08 15:41

Leasing og finansieringsselskapet Ship Finance International fortsetter å vokse under sin norsk ledelse og det gjør også utbyttekapasiteten.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet som ble satt opp av John Fredriksen og Tor Olav Trøim for å dele ut store verdier til aksjonærene i tankrederiet Frontline, har det siste året fortsatt å diversifisere inn i andre segmenter av shipping og offshore.

Virksomheten ledes fra datterselskapet Ship Finance Management AS i Oslo med administrerende direktør Lars Solbakken og finansdirektør Ole B. Hjertaker i spissen.

Økte utbytter
Tidligere denne uken kjøpte selskapet en av riggselskapet Seadrills nye boreskip. Det gir ifølge Ship Finance rom for å øke utbyttene fra andre kvartal.

Ifølge rapporten for første kvartal vil det bli utdelt et utbytte på 56 cent for siste kvartal, mens de deretter vil øke til 58 cent per aksje som følge av riggkjøpet. I fjerde kvartal lå utbytte på 55 cent.

Ved utgangen av første kvartal hadde selskapet en portefølje på 59 fartøyer og rigger i tillegg til avtaler om overtagelser av 14 nybygg. Brorparten av flåten er fortsatt supertankerne som seiler for Frontline, men porteføljen omfatter også blant annet bulkskip, kjemikalietankskip, supplyskip og containerskip. Det er Fredriksen som er hovedaksjonær i Ship Finance.

Høy giring
Ship Finance-modellen er basert på å kjøre med høy gjeldsgrad og lav egenkapital for å maksimere utbyttekapasiteten. Samtidig er kontantstrømmene sikret gjennom lange kontrakter for skipene i porteføljen til anerkjente rederier og selskaper.

Ved utgangen hadde selskapet en egenkapitalandel på 20 prosent som er i tråd med intensjonene da modellen ble presentert høsten 2003.

Selskapet hadde i første kvartal driftsinntekter på 122 millioner dollar og et overskudd på 59,8 millioner dollar. Det ga et resultat per aksje på 82 cent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag