NA24.no

Fredriksen-rederi snart tom for penger

Sist oppdatert:
Situasjonen rundt John Fredriksens bulkrederi Golden Ocean er fortsatt like uavklart.

Tidligere i februar sendte skipsreder John Fredriksens bulkrederi Golden Ocean Group sjokkbølger over Oslo Børs ved å melde om at selskapet er i finansielle problemer. Årsaken er manglende oppgjør fra motparter og et stort nybyggingsprogram som fortsatt ikke er full finansiert.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Det var ventet at selskapet vil komme med nye momenter rundt den vanskelige situasjonen i forbindelse med fremleggelsen av rapporten for fjerde kvartal i dag, men rapporten gir lite nytt i forhold til hva selskapet meddelte for en ukes tid siden.

DISKUTÈR HER:Hvor skal Golden Ocean nå?På offensiven
Rederiets styre gjør det klart i dagens rapport at med dagens situasjon vil Golden Ocean allerede i mars få problemer med å gjøre kortsiktig gjeld å grunn av mangel på likvider.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

- På dette grunnlag har selskapet startet diskusjoner med sine kreditorer for å finansielt restrukturere selskapet, skriver styret.

De gjør det også klart at tilbydere av frisk egenkapital vil kreve store avståelser fra de usikrede kreditorene. Dette begrunnes med mangelen på eksisterende egenkapitalverdi i rederiet. Mye tyder med dette på at Fredriksen, som allerede har signalisert vilje til å gå inn med frisk kapital, kommer til å kjøre et tøft løp mot obligasjonseierne og andre kreditorer.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Innfridde
Fjerde kvartal gir liten indikasjon på hva som er i vente for Golden Ocean. Resultatene er klart lavere enn året før, men rederiet logget overskudd for perioden, på nivå med markedets forventninger.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Driftsinntektene endte på 170,6 millioner dollar, ned fra 281 millioner i samme periode i 2007. Driftsresultatet endte på 40,2 millioner dollar, mens analytikerne ifølge TDN Finans hadde ventet 31 millioner dollar. I fjerde kvartal 2007 viste driften pluss 98 millioner dollar.

Nettoresultatet lød på 26,7 millioner dollar, som var på linje med konsensus, men kraftig ned fra 2007s pluss 97,2 millioner dollar.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere