*Nettavisen* Økonomi.

Fredriksen restrukturerer

Golar blir restrukturert i to separate selskaper. Det nye selskapet skal hente 150 millioner dollar.

04.08.09 14:05

John Fredriksens LNG-rederi Golar LNG ,som driver med spesialfartøyer for frakt og behandling fra naturgass, blir restrukturert i to separate selskaper. Det nye datterselskapet har fått navnet Golar LNG Energy Limited.

NA24 - din næringslivsavis

Rydder opp
Golar, som fortalte om planene i forbindelse med førstekvartalsrapporten, deler nå rederiet i en prosjektdel sammen med skipene som i dag går i spotmarkedet, mens dagens Golar LNG skal sitte igjen med de fem skipene som er sikret lange kontrakter enten som rene LNG-skip eller som terminalskip, fremgår det av en melding fra selskapet.

Overføringen vil inkludere følgende eiendeler og aktiviteter:

- 4 moderne LNG -skip, Gracilis, Grandis, Granosa og Golar Arctic.
- 3 LNG skip Khannur, Gimi og Hilli (bygd i 1970)
- 50 prosent eierandel i LNG-skipet Gandria.
- En 13,6 prosent eierandel i australske LNG Ltd
- Golars nåværende prosjektportefølje
- Visse finansielle forpliktelser, spesielt swap avtaler.

Bruttoverdien av eiendelene som overføres er 824 millioner dollar, opplyser Golar, mens brutto gjeldsforpliktelser oppgis til 487 millioner dollar.

I tillegg vil Energy eie datterselskapet som eier LNG-befrakteren Golar Freeze som skal konverteres til et importterminalskip med kapasitet til å regassifisere flytende naturgass (LNG).

Henter 150 millioner dollar
Golar skriver at det i forbindelse overføringene endringene skal hente inn 150 millioner dollar i en rettet emisjon. Dette skjer ved utstedelse av 75 millioner nye aksjer med tegningskurs 2 dollar i Golar Energy.

- Den underliggende begrunnelsen for denne restruktrueringen er å skape et agressivt og godt fundamentert LNG-selskap, skriver Golar. Videre er planen å notere Energy på OTC-listen frem til notering på en anerkjent børs foretas innen årsskiftet, melder selskapet.

Videre skriver Golar at det vil ha en høy utbyttekapasitet fremover med fremtidige inntekter på cirka 1,9 milliarder dollar sikret gjennom solide motparter.

- Golars langsiktige finansiering er på plass og det er med unntak av konverteringsprisen på Golar Freeze ingen ventede vesentlige kapitalutgifter fremover.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.