NA24.no

Fredriksen saksøker kollega

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Aksepterer ikke budet på aksjene i BW Gas.

John Fredriksen liker dårlig måten Helmut Sohmen behandler medaksjonærerene i BW Gas.

Fredriksen mener Sohmen ikke er villig til å betale tilstrekkelig for aksjene i gassrederiet og at han skal ha senket verdiene i rederiet ved å overføre skip til høye priser fra sine egne private selskaper til rederiet, mens det var børsnotert, skriver Dagens Næringsliv.

Golar LNG, John Fredriksens gassrederi aksepterer ikke et innløsningstilbud fra Sohmen-familiens selskap på 21 kroner per aksje. Det er bare to aksjonærer BW Gas. Helmut Sohmen og John Fredriksen. I dag møtes de i retten på Bermuda.

- Denne saken er veldig spesiell. Sohmen sørget for å vanne ut verdiene i BW Gas kraftig gjennom kapitalutvidelse som skjedde da familien byttet skip med aksjer. I tillegg argumenterer Sohmen for at det må gjøres fratrekk for skattegjeld ved beregning av verdiene. Men mesteparten av skatten er jo blitt ettergitt gjennom rederiskatten i Høyesterett, sier Tor Olav Trøim, John Fredriksens nærmeste medarbeider, til Dagens Næringsliv.

Fredriksen mener at den verdijusterte egenkapitalen i BW Gas priser selskaet til mellom 50 og 60 kroner per aksje. Fredriksens private selskap Geveran Trading kan komme til å kreve opptil 700 millioner kroner.

Møter ikke personlig
Hverken Helmut Sohmen eller Fredriksen møter personlig.

Andreas Sohmen-Pao, administrerende direktør i BW Gas møter for å vitne i retten på Sohmen familiens side, mens Tor Olav Trøim, Bjørn Giæver, som tidligere var ansatt hos Fredriksen i London, er blant vitnene fra Golars side. Også lederen for Fredriksens kontor på Bermuda, Georgina Sousa, skal vitne.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere