NA24.no

Fredriksen satser på nytt rederi

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Skipsreder John Fredriksen vil utfordre de etablerte rederiene.

Mens finanskrisen fortsatt herjer med verdens containerrederier og påfører dem store tap, så er John Fredriksen klar til å bla opp til oppstarten av det som skal bli containerskipsbransjens svar på flybransjens Ryanair og Norwegian.

Ifølge Fincials Times nettutgave er det den Oslo-baserte skipsmegleren Jakob Tholstrup-Møller i Boxton Marine og den tidligere topplederen Franck Kayser i containerskipsgiganten Marsk Lines som står bak prosjektet.

Fredriksen har tidligere hatt eierandeler i flere containerrederier og forsøkt seg med investeringer i et par skip, men dette blir første gang Fredriksen går tungt inn i en nysatsning i containerskispfarten.

Fredriksens høyrehånd Tor Olav Trøim bekrefter skipsrederens itneresse for Tholstrup-Møllers rederiprosjekt.

- Han (Tholstrup-Møller, red.anm.) ga oss noen beregninger og tallene var oppmuntrende. Basert på det har vi sagt at vi er villige til å delta, sier Trøim til FT.com.

Konseptet går ifølge FT.com ut på å drive med lave kostnader og tilby enkle punkt til punkt-ruter uten de komplekse rutene og tjenestene som i dag preger containersskispfarten. Med en mengde containerskip i opplag og rater på krisenivåer vil prosjektet kunne regne med å skaffe billig tonnasje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere