Fredriksen-selskap spytter ut penger

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Skipsinvesteringsselskapet Ship Finance utbetaler mer enn all inntjening i utbytte til aksjonærene.

23.11.11 19:20

NA24 har tidligere omtalt nedgangen til John Fredriksens tankselskap, Frontline, som har opplevd en massiv nedtur.

Det siste året har Frontline-aksjen rast hele 90 prosent i verdi, og selskapets verdifall er på over 6,5 milliarder kroner.

Tidligere på onsdag, skrev NA24 om at om hovedaksjonær John Fredriksen har fått utbetalt mye i utbytte fra Frontline tidligere. Nå trenger selskapet påfyll av penger.

John Fredriksen skal være villig til å stille opp med penger selv, og noe av midlene kan han hente fra et annet selskap i Fredriksen-imperiet, som også utbetaler et aggressivt utbytte.

Skipsinvesteringsselskapet Ship Finance melder onsdag om et resultat før og etter skatt på 27,45 millioner dollar i 3. kvartal 2011. Det Fredriksen-kontrollerte selskapet melder også at mer enn all inntjening går ut til utbytte.

Resultatet per aksje ble 0,35 dollar per aksje, men styret har satt utbyttet til 0,39 dollar per aksje.

Resultatet er imidlertid dårligere enn i 3. kvartal i fjor, da resultatet før og etter skatt var 41,47 millioner dollar. Resultatet per aksje ble i 2. kvartal 0,52 dollar per aksje.

Driftsresultatet ble 38,01 millioner dollar, sammenlignet med 44,56 millioner dollar i 2. kvartal.

Driftsinntektene beløp seg til 73,25 millioner dollar, mot 73,75 millioner dollar i kvartalet før. I rapporten melder selskapet at de har sikret seg nødvendig finansiering for alle skip som er under bygging.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.