NA24.no

Fredriksen sluker Fjord

Foto: SCANPIX (Scanpix)
Sist oppdatert:
John Fredriksen tar et nytt jafs, og spiser mer av Fjord.

Fiskeselskapet Fjord Seafoods leverte torsdag morgen tall for første kvartal, og kunne vise til et driftsresultat på 19,41 millioner euro, mot 3,15 millioner euro samme periode året før.

NA24- din nye næringslivsavis

Det var ventet et driftsresultat på 17 millioner euro, ifølge estimater innhentet av SME Direkt/TDN Finans.

- Det gode resultatet er en konsekvens av reduserte driftskostnader, forbedret kvalitet og en god utvikling i det globale markedet for lakseprodukter, melder selskapet.

Opp 14 millioner euro
Driftsinntektene endte på 119 millioner euro, mot 105 millioner euro samme periode året før. Driftsinntektene var fire millioner euro høyere enn forventet.

Driftsresultatet før finans og avskrivninger endte på 23,2 millioner euro, noe som er en forbedring på 16 millioner euro.

Resultat før skatt endte på sterke 22,3 millioner euro, mens det var ventet et resultat før skatt på 14 millioner euro.

Nytt jafs fra Fredriksen
Etter at tallene ble presentert sendte Pan Fish en flaggemelding der de melder om at de har 67 prosent av aksjene i Fjord Seafoods. Dette skjedde etter at de kjøpte over 3,26 millioner aksjer i selskapet onsdag.

Dermed ser det ut til at Fredriksen tar et nytt jafs av fiske-Norge.

Fredriksen og Pan Fish melder også at de vil fremsette et pliktig tilbud på de resterende aksjene i Fjord Seafood ASA innenfor fristen på fire uker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere