NA24.no

Fredriksen sperrer døren

Sist oppdatert:
John Fredriksens Seadrill kan nå hindre at Odfjell-søstre bruker tvang.

Seadrill har torsdag kjøpt ytterligere 557.500 aksjer i riggselskapet Odfjell Invest Ltd, og har dermed økt eierandelen til 10,08 prosent. Aksjene er kjøpt på kurs 20,20 kroner, som også er over det fremlagte budet fra Odfjell Invests hovedaksjonærer søstrene Helene og Marianne Odfjell.

NA24 - din næringslivsavis

Med kjøpet vil Seadrill også sperre muligheten for at Odfjell-søstrene gjennom sine selskaper kan forlange tvangsutløsning av de resterende aksjonærene i Odfjell Invest. Kravet for å kunne gjennomføre en tvangsutløsning er at en eier kontrollerer over 90 prosent av aksjene.

Forøvrig har Odfjell-søstrene tilbud aksjonærene i Odfjell Invest 20 kroner per aksje i sitt frivillig bud på selskapet. Omsetningskursen i Odfjell Invest har ligget rett over 20 kroner den siste uken.

Seadrill begynte å kjøpe seg videre opp i Odfjell Invest da det ble kjent at Odfjell-søstrene via sitt investeringsselskap Odfjell Capital ville legge inn bud på hele selskapet. Budet er betinget av at de får kontroll over mer enn 90 prosent av aksjene, noe som nå synes umulig på kurs 20 kroner.

Søstrene Marianne og Helene Odfjell svarer John Fredriksen med å kjøpe 5.158.200 aksjer i Odfjell Invest til 20 kroner. Nå sitter de gjennom Odfjell Drilling med rundt 69,61 prosent av de utestående aksjene i Odfjell Invest.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere