NA24.no

Fredriksen tar gevinst

Skipsreder John Fredriksens gassrederi tar en meget hyggelig gevinst på salg av et av sine nybygg.

Med flere skip uten lange kontrakter velger Golar LNG nå å ta gevinst på et av sine nybygg i det som ser ut til å bli et nytt utfordrende år for LNG-skip i spotmarkedet. Nybygget er et skip for frakt av flytende naturgass, LNG.

NA24 - din næringslivsavis

Golar LNG, hvor John Fredriksen er hovedaksjonær, selger nybygget som er under kontrakuksjon ved Daewoo-verftet i Sør-Korea til selskapet Maran Gas med en meget pen gevinst.

Greske Maran Gas legger 92,5 millioner dollar på bordet for å overta det uferdige nybygget. Det tilsvarer en pris på 201 millioner dollar som ferdig skip. Golar regner med å kunne bokføre 51,5 millioner dollar på byggearbeidene som hittil er gjennomført, og kan dermed regne med en gevinst på over 40 millioner dollar på nybygget.

- I lys av at selskapet har et antall åpne skip eksponert mot spotmarkedet og selskapets investeringsplaner når det gjelder dets ulike LNG infrastrukturprosjekter, ses denne transaksjonen som mulighet til å styrke selskapets balanse så vel som å kunne realisere en betydelig profitt uten å signifikant redusere selskapets fremtidig forretningspotensial, skriver styret i en kommentar.

Bergesen Worldwide Gas, som la frem tall i dag, ga indikasjoner på det som kan bli et utfordrende år for redere med LNG-skip i spotmarkedet i 2007. Bakgrunnen er at kapasitet som i fjor ble brukt som lagerskip er frigjort, samt at flåten er ventet å øke raskere enn tilbudet av gasslaster.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere