NA24.no

Fredriksen tar Seadrill-tap

Skipsreder John Fredriksen har tatt et stort tap på Seadrill-investering.

Det er klart etter at Fredriksens holdingselskap Hemen Holding har gjort en total return swap avtale som forfalt mandag. Hemen har gjort opp en tidligere TRS-avtale som omfattet 3,25 millioner Seadrill-aksjer og det med et samlet tap på 285 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

TRS-avtalen var inngått i april i år med en oppgjørskurs på 147,11 kroner. I går endte Seadrill-aksjen på 59,50 kroner, noe som betyr at Fredriksen må gjøre opp differansen med avtalemotparten.

Fredriksen ser imidlertid ut til å ha tro på en rekyl for Seadrill-aksjen, og har inngått en ny TRS som omfatter 3,5 millioner aksjer. Her er oppgjørskursen 61,68 kroner. Totalt har Fredriksen gjennom Hemen TRS-avtaler for 4,1 millioner aksjer etter økningen. I tillegg kontrollerer han 132,75 millioner aksjer i riggselskapet.

Fredriksens høyrehånd, Tor Olav Trøim, har også måttet ta tapet på en lignende avtale, dog er omfanget klart mindre. Trøim har innfridd en TRS som omfattet 100.000 aksjer, og realiserer et tap på 8,7 millioner kroner. Han satser imidlertid videre i likhet med sin sjef, og har inngått en ny TRS på 100.000 aksjer på samme kurs som Fredriksen.

Både Fredriksen og Trøim har gjort ytterligere TRS-avtaler som forfaller senere i år. Disse utgjør med dagens aksjekurs ytterligere urealiserte tap for duoen. De nye TRS-avtalene forfaller 20. april neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere