*Nettavisen* Økonomi.

Fredriksen trekker ned børsen

Foto: Håkon Mosvold Larsen (SCANPIX)

Milliardær John Fredriksen preger Oslo Børs ved ukeslutt. Salg og tilbaketrekking av bud sender Ocean Rig og Smedvig ned.

06.01.06 11:09

Ved 11-tiden er hovedindeksen på Oslo Børs opp 0,05 prosent, til 337,13 poeng. Til tross for at det er flere selskaper som stiger enn synker fredag, tynges børsen av av et par av børssluggerne ligger i rødt.

I toppen av omsetningslisten tynger oljeserviceselskapet Ocean Rig, med et fall på 3,53 prosent. For tiden handles aksjen i 88,75 kroner.

Det ble tidligere i dag kjent at SeaDrill, som kontrolleres av milliardær John Fredriksen, har solgt alle sine 21,4 millioner Ocean Rig-aksjer til 89 kroner. I tillegg har SeaDrill solgt sin eierpost i obligasjonslånet Ocean Rig ASA 04/07. Etter salget sitter Fredriksen igjen med en gevinst på rundt en halv milliard kroner.

Også Smedvig faller på Fredriksen-nyheten. Like før børsåpning kom meldingen om at SeaDrill har bestemt seg for å ikke legge inn bud på riggselskapet Smedvig. Smedvig faller to prosent, til 196 kroner.

SeaDrill er ned 0,43 prosent, til 57,25 kroner.

Petrojack, Frontline og Telenor er også i rødt farvann.

På den positive siden ligger DNO, Norsk Hydro og Fast. De to oljeselskapene er opp henholdsvis 1,29 prosent og 0,28 prosent, til respektive 59 kroner og 710 kroner. Fast stiger 0,79 prosent, til 25,50 kroner.

I toppen av den foreløpige vinnerlisten er DiaGenic, mens Norsk Vekst faller mest.

Børsene i Tyskland og Belgia faller, mens de resterende europeiske børsene er marginalt opp. Franske CAC stiger mest, med 0,25 prosent.

Her kan du følge utviklingen på Oslo Børs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.