*Nettavisen* Økonomi.

Fredriksen vil ha aksjer

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Ship Finance betaler utbytte, John Fredriksen velger aksjer fremfor kontanter.

John Fredriksens Ship Finance hadde driftsinntekter på 96,8 millioner dollar i første kvartal Det er en nedgang fra 121,9 millioner dollar i samme kvartal året før.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Driftsresultatet falt i samme periode til 92,6 millioner dollar fra 94,7 millioner dollar. Nettoresultatet ble 42,7 millioner dollar mot 59,8 millioner dollar i første kvartal 2008.

Styret i Ship Finance foreslår for aksjonærene at et betales et utbytte på 0,30 dollar per aksje. Aksjonærene kan selv bestemme om utbyttet skal komme i form av kontanter eller nye aksjer. John Fredriksen har bedt om at utbyttet kommer i form av nye aksjer. Fredriksen kontrollerer 42,4 prosent av aksjene i Ship Finance gjennom selskapene Farahead Investments og Hemen Holding.

- I lys av de gjeldende svake shipping- og finansmarkedene er vi best på å lede selskapet på en konservativ måte for å beskytte aksjonærenes interesser. Vi har en veldig betydelig kontantstrøm fra våre faste rater, og i det korte bildet, har vil som mål å styrke selskapets finansielle posisjon for å kunne utnytte investeringsmuligheter når tiden gjør dem fordelaktige, skriver Ship Finance.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.