NA24.no

Fredriksen vil snakke med Pride

Sist oppdatert:
John Fredriksens Seadrill vil i dialog med konkurrenten Pride International.

Det går frem av en kortfattet melding Seadrill har sendt ut onsdag morgen etter at det tirsdag ettermiddag ble kjent at Seadrill har kjøpt seg opp til en eierandel på 9,99 prosent i riggselskapet Pride International.

NA24 - din næringslivsavis

- Seadrill har skrevet til Pride og bedt om et møte for å diskutere potensielle strategiske fordeler for begge parter ved en transaksjon mellom selskapene, skriver Seadrill.

Seadrill bekrefter samtidig at de har kjøpt 200.000 aksjer i amerikanske Pride International og at de gjennom forwardkontrakter kontrollerer ytterligere 16,3 millioner aksjer i riggselskapet.

Allerede gevinst
Seadrill opplyser i dagens melding at de allerede sitter med en urealisert gevinst på 140 millioner dollar på sine aksjekjøp i Pride International. Totalt er aksjeposten og forwardene verdt 708 millioner dollar på dagens kursnivå i Pride. Pride-aksjen steg 6,1 prosent i New York i går etter at Seadrills aksjekjøp ble kjent.

Senket grense
Styret i Pride gikk i går til mottiltak mot Seadrill og Fredriksen, hvor de senket grensen for når en aksjonær må offentliggjøre sine intensjoner med et kjøp av en større eierpost i selskapet. Denne grensen ble senket fra 15 til 10 prosent, og kun for Seadrill med nærstående.

Pride har en flåte på 62 borerigger fordelt på blant annet to dypvanns boreskip, 12 semi-rigger og 28 oppjekkbare borerigger. Selskapet har en markedsverdi på 7,17 milliarder dollar, eller omkring 35,8 milliarder kroner. Til sammenligning prises Seadrill til 64 milliarder kroner på Oslo Børs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere