NA24.no

Fredriksen ypper mot gresk reder

Sist oppdatert:
John Fredriksens Frontline har kjøpt seg opp i tankrederiet til greske Peter Georgiopoulos, som tidligere har gitt Fredriksen en iskald skulder.

Frontline skriver torsdag i en melding til de amerikanske finansmyndighetene SEC at selskapet har kjøpt seg opp til 9,98 prosent av aksjene i tankrederiet General Maritime Corp, eller GenMar.

Dette rederiet er kontrollert av den høyprofilerte greske rederen Peter Georgiopoulos og børsnotert i USA.

GenMar-aksjen har torsdag steget 6 prosent etter et par timers handel i USA. GenMar er verdt rundt 10 milliarder kroner på børsen, rundt halvparten av verdien av Frontline.

Sist vinter kjøpte Frontline seg også opp i GenMar, men solgte seg ned igjen etter å ha blitt møtt med en kald skulder av Georgiopoulos.

Frontline-ledelsen har ikke lagt skjul på at de mener selskapene bør slå seg sammen, og har appellert åpent til aksjonærene i GenMar om å øve press for å få dette til. Frontline-sjefene har blant annet pekt på at Frontline driver med bedre marginer enn GenMar, slik at GenMars aksjonærer vil tjene på en fusjon.

I dagens melding til SEC nevnes fusjon som et mulig utfall av prosessen.

For en snau måned siden ble det meldt at John Fredriksen privat hadde kjøpt seks tankere fra GenMar, som meldte at selskapet ville bruke pengene til å nedbetale gjeld samt generelle bedriftsformål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere