NA24.no

Fredriksens Chile-plan er klar

Marine Harvest må ta store nedskrivninger i den chilenske virksomheten. Men selskapet slakter mer enn ventet.

Styret i sjømatselskapet Marine Harvest har godkjent en oppdatert forretningsplan for den chilenske virksomheten. Det fremgår av en oppdatering selskapet har sendt ut i forbindelse med utløpet av andre kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet har slitt lenge med omfattende biologiske problemer på virksomheten i Sør-Amerika, og har iverksatt planen for tilpasse virksomheten og minimere tapene i en periode fremover som vil bli preget av lavt aktivitetsnivå.

Den nye driftsplanen for Chile utløser avsetninger og nedskrivninger på 115 millioner dollar i andre kvartal. Videre opplyses det at Marine Harvest Chile vil levere et negativt operasjonelt driftsresultat på 400 millioner kroner og et negativt finansielt driftsresultat på 900 millioner kroner i kvartalet.

- Som følge av reduksjonen i biomasse leverer selskapet positiv kontantstrøm i kvartalet, skriver Marine Harvest.

Videre opplyses det at de har oppfylt sine lånebetingelser ved slutten av kvartalet.

Slaktet mer enn ventet
Gledelig for selskapet er at det har slaktet mer fisk i kvartalet enn det selv har guidet. I fobindelse med forrige kvartalsrapport guidet selskapet 73.000 tonn, mens status viser et høstet volum på 83.000 tonn i andre kvartal.

I andre kvartal forventer selskapet et driftsresultat på 8 kroner per kilo. Prisen er negativt påvirket av fastekontrakter i kvartalet. Imidlertid mener selskapet at de sterke spotprisene skaper en solid base fremover. Selskapet har ved utgangen av kvartalet en netto rentebærende gjeld på omlag 6 milliarder kroner.

Marine Harvest presenterer sine kvartalstall 14. august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere