*Nettavisen* Økonomi.

Fredriksens Chile-plan er klar

Marine Harvest må ta store nedskrivninger i den chilenske virksomheten. Men selskapet slakter mer enn ventet.

Styret i sjømatselskapet Marine Harvest har godkjent en oppdatert forretningsplan for den chilenske virksomheten. Det fremgår av en oppdatering selskapet har sendt ut i forbindelse med utløpet av andre kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet har slitt lenge med omfattende biologiske problemer på virksomheten i Sør-Amerika, og har iverksatt planen for tilpasse virksomheten og minimere tapene i en periode fremover som vil bli preget av lavt aktivitetsnivå.

Den nye driftsplanen for Chile utløser avsetninger og nedskrivninger på 115 millioner dollar i andre kvartal. Videre opplyses det at Marine Harvest Chile vil levere et negativt operasjonelt driftsresultat på 400 millioner kroner og et negativt finansielt driftsresultat på 900 millioner kroner i kvartalet.

- Som følge av reduksjonen i biomasse leverer selskapet positiv kontantstrøm i kvartalet, skriver Marine Harvest.

Videre opplyses det at de har oppfylt sine lånebetingelser ved slutten av kvartalet.

Slaktet mer enn ventet
Gledelig for selskapet er at det har slaktet mer fisk i kvartalet enn det selv har guidet. I fobindelse med forrige kvartalsrapport guidet selskapet 73.000 tonn, mens status viser et høstet volum på 83.000 tonn i andre kvartal.

I andre kvartal forventer selskapet et driftsresultat på 8 kroner per kilo. Prisen er negativt påvirket av fastekontrakter i kvartalet. Imidlertid mener selskapet at de sterke spotprisene skaper en solid base fremover. Selskapet har ved utgangen av kvartalet en netto rentebærende gjeld på omlag 6 milliarder kroner.

Marine Harvest presenterer sine kvartalstall 14. august.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag