NA24.no

Fredriksens lakseeventyr

Foto: Steinar Johansen (Marine Harvest)
Sist oppdatert:
Verdens rikeste nordmann blir enda rikere på laks.

John Fredriksens Marine Harvest har levert sitt beste andre kvartal og feirer med produksjonsøkning og forslag om ekstraordinært aksjeutbytte ifølge NTB.

Onsdag la laksegiganten fram et resultat på 252,1 millioner kroner før skatt. Samme kvartal i fjor gikk selskapet i minus med 148,9 millioner kroner.

– Godt hjulpet av et sterkt marked leverer Marine Harvest-konsernet historiens beste andre kvartal. Som følge av det gode resultatet foreslår vi et ekstraordinært utbytte på 0,05 kroner per aksje, sier konsernsjef Alf-Helge Aarskog i Marine Harvest ASA.

Marine Harvest varslet onsdag også at produksjonsanslagene for 2014 økes med 55.000 tonn, opp til 390.000 tonn.

Aarskog forteller om spesielt godt resultat i Skottland og Canada, og framover har han også store forventninger til det europeiske markedet.

– Jeg er veldig oppmuntret av de sterke markedsutsiktene i Europa, med framtidspriser på 34 kroner per kg for de resterende månedene i 2013 og 35 kroner for 2014. Marine Harvest er godt posisjonert til å kunne nyttiggjøre seg dette, ettersom mesteparten av vårt volum vil bli produsert i Europa, sier konsernsjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere