NA24.no

Fredriksens milliardimperium vil bli større

Pengene strømmer inn til rederen som er godt på vei i planene om å bygge et av verdens største boreselskaper.

John Fredriksens Seadrill hadde i tredje kvartal driftsinntekter på 247,2 millioner dollar mot 224,3 millioner dollar i andre kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Driftsresultatet endte på 64,3 millioner dollar en oppgang fra 59,1 millioner dollar fra det foregående kvartalet.

Ifølge en sammenstilling innhentet av TDN Finans ventet analytikerne som dekker riggselskapet at driftsinntektene skulle bli på 281 millioner dollar og at driftsresultatet skulle bli på 65 millioner dollar.

Før skatt satt Seadrill igjen med 64,7 millioner dollar i tredje kvartal mot 41,4 millioner dollar i andre kvartal året før. Etter skatt endte resultatet på 56,1 millioner dollar i siste kvartal, mot 33,3 millioner dollar i det foregående kvartalet.

Bedre på bunnen
Analytikerne hadde ventet at Seadrill skulle legge frem et resultat før skatt på 46 millioner dollar.

Seadrill har fortsatt ambisjoner om å lede an i konsolideringen i markedet og danne et av verdens ledende boreselskaper. Totalt har Seadrills flåte vokst fra syv til 36 enheter. Riggselskapet har 15 enheter under bygging og programmet overvåkes nøye. Så langt går byggingen av enhetene som planlagt.

Vil ansette 2.000
Boreinnrettningen West Sirius skal oppgraderes for å kunne operere i Mexicogolfen og det fører til at leveringen blir utsatt til andre kvartal 2008 fra opprinnelige første kvartal samme år.

Styret i Seadrill er sikre på at de skal klare å skaffe flere av dypvannsriggene kontrakter innen utgangen av første kvartal 2007. Dette fordi anbudsaktiviteten er fortsatt høy og at oljeselskapene er aktive.

Selskapet jobber også med å få til en tilsvarende avtale Frontline har for å optimalisere verdien til aksjonærene. Totalt regner selskapet med å ansette 2.000 nye personer de neste to årene for å dekke behovet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere