NA24.no

Fredriksens nye pengemaskin

Sist oppdatert:
Riggselskapet Seadrill leverer knalltall. Det drypper i kjent Fredriksen-stil på aksjonærene.

En utbytteutbetaling på 0,60 dollar per aksje betyr at John Fredriksen gir seg selv og sine medaksjonærer hele 1,3 milliarder kroner. Og det er bare etter tremånedersperioden i andre kvartal. Selv stikker Fredriksen av med en tredjedel av hele utbetalingen.

NA24 – din næringslivsavis

Tirsdag hevet UBS anbefalingen for offshoreselskapet. Det internasjonale meglerhuset trakk frem blant annet kursnedgangen den siste tiden, men la mest vekt på den mye omtalte utbyttepolitikken Seadrill er ventet å føre fremover. Meglerhuset pekte på at høye utbyttebetalinger historisk sett vil bli belønnet i aksje.

Offhoreselskapet kunne i dag melde om et driftsresultat på 211,6 millioner dollar eller 1,14 milliarder norske kroner. Dette var over konsensus som TDN finans har hentet inn på 208 millioner dollar og en solid oppgang fra fjorårets 76,9 millioner dollar. Resultat per aksje (EPS) endte på 0,53 dollar mot forventede 0,35 dollar per aksje.

Fremover venter Seadrill at inntjeningen bare skal øke, og dermed også utbyttefesten. Driftsinntektene ligger nå på solide 452,1 millioner dollar mot fjorårets 307,9 millioner dollar. Analytikerne bommet også markant da de regnet seg frem til et antatt nettoresultet på 142 millioner dollar. Seadrill kunne nemlig vise til 210 millioner dollar i nettoresultat.

Seadrill, som er et av verdens største boreselskap, kunne også melde om at de fikk levert tre nybygg i løpet av kvartalet. En jackup-rigg, en tender-rigg og et boreskip. I tillegg har de solgt jack-up’en West Triana for 80 millioner dollar og bestilt fire nye jackup-rigger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere