NA24.no

Fredriksens rigger slo an på børsen

Sist oppdatert:
Seilte tidlig opp som en dagens største vinnere.

Oljeprisen steg til det høyeste nivået på ett halvt år og dro med seg Oslo Børs opp onsdag.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Hovedindeksen steg 0,98 prosent til 285,81 poeng, og omsetningen av aksjer og grunnfondsbevis havnet på 7,7 milliarder kroner. Det er godt over hva nivået har ligget på de tre foregående dagene.

Olje på vei opp
Det er knyttet spenning i forkant av OPEC-møtet som avholdes torsdag. Da samles medlemslandene for å diskutere situasjonen i oljemarkedet og prissituasjonen. Allerede har det kommet signaler om at oljekartellet vil avstå ytterligere produksjonskutt, men Saudi-Arabia er klarte på at det er rom for prisoppgang i markedet. Ifølge Reuters sier den mektige oljeministeren Ali al-Naimi i Saudi-Arabia at det globale økonomien tåler oljepriser på rundt 75 og 80 dollar per fat.

Da handelen på råvarebørsen i London var over ble kontraktene på nordsjøolje med levering i juli omsatt for 61,65 dollar per fat. Det tilsvarer en oppgang på 0,6 prosent.

Til tross for at oljeprisen fikk et markant hopp falt StatoilHydro 0,78 prosent til 127,20 kroner. Aksjen ble likevel den mest omsatte med milliarder kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det var flere andre tungvektere som skilte seg positivt ut. Telenor ble sendt opp 5,67 prosent til 52,20 kroner, mens Aker Solutions steg 5,62 prosent til 47 kroner.

Rigget til fest
John Fredriksens Seadrill leverte resultater som overgikk forventningene. Det ble satt pris på i aksjemarkedet. Kursen steg 9,39 prosent til 90,90 kroner.

- Gårsdagens tall fra Seadrill kom inn bedre enn ventet. På inntektssiden skyldes dette i første rekke at arbeider på riggen West Sirius ble flyttet fra første kvartal til andre kvartal. Dette ga redusert nedetid og dermed høyere inntekter for første kvartal. Ser vi fremover venter vi at Petrobras i løpet av kort tid vil kontrahere flere av riggene tilgjengelige for 2010, men vi er noe mer tilbakeholdne med rateforventningene enn markedet ellers ser ut til å være, skriver DnB Nor Markets i sin morgenrapport.

Meglerhuset beholder både kursmålet på 70 kroner per aksje og salgsanbefalingen.

Fullt så negative er ikke den franske banken Societe General, men de nedgraderer anbefalingen til hold fra kjøp. Kursmålet blir hevet til 92 kroner fra 68 kroner.

Les mer: Nedgraderer Seadrill

Det var ikke bare riggselskapet til John Fredriksen som gjorde det sterkt. Tankrederiet Frontline klatret 7,30 prosent til 147 kroner.

Arving selger unna
Dagens vinner ble møbelprodusenten Hjellegjerde. Aksjen steg 72 prosent til 2,58 kroner. Tirsdag la selskapet frem sitt resultat etter første kvartal og kunne vise til markant resultatforbedring. Samtidig ble det meldt om innsidekjøp fra en innsider.

Storaksjonær Herkules Capital har solgt 25,3 millioner aksjer i Pronova Biopharma. Herkules som er kontrollert av tobakksarving Johan H. Andresen Jr. eier etter dette nedsalget 50,1 prosent av alle aksjene i legemiddelselskapet. Kursen havnet på 18,50 kroner per aksje, og det innebærer en rabatt sammenlignet med 19,20 kroner som var sluttkursen tirsdag.

Aksjekursen i Pronova falt 3,12 prosent til 18,60 kroner.

Les mer: Andresen cashet inn halv mrd.

Fred. Olsen Energy falt 8,34 prosent til eller 20,75 kroner til 228 kroner onsdag morgen. Selskapets aksjer noteres uten rett til utbytte fra og med i dag. Utbyttet er på 25 kroner per aksje, og justert for dette stiger kursen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere