Gå til sidens hovedinnhold

Fredriksens riggkjempe knaller til

Seadrill har lagt nok et sterkt kvartal bak seg.

John Fredriksens boregigant Seadrill presenterte sitt resultat for fjerde kvartal onsdag ettermiddag. Like etter at Oslo Børs stengte, kunngjorde riggselskapet sitt resultat.

NA24 - din næringslivsavis

Før skatt satt Seadrill igjen med et resultat på 57,5 millioner dollar i fjerde kvartal en nedgang fra 64,7 millioner dollar i tredje kvartal. I fjerde kvartal 2005 hadde selskapet et resultat før skatt på 2,6 millioner dollar.

Sterke tall
Resultatet kom fra driftsinntekter på 309,9 millioner dollar i fjerde kvartal - en oppgang fra 247,2 millioner dollar i tredje kvartal. I fjerde kvartal året før hadde Seadrill 18,3 millioner dollar. Totalomsetningen ble på 387,1 millioner dollar i fjerde kvartal mot 300,3 millioner i tredje kvartal.

Driftsresultatet økte til 78,9 millioner dollar i fjerde kvartal fra 64,3 millioner dollar i tredje kvartal.

Ifølge estimater innhentet av SME Direkt på vegne av TDN Finans ventet analytikerne et driftsresultat på 70 millioner dollar og driftsinntekter på 305 millioner dollar. Resultat før skatt ventet tallknuserne skulle bli på 59 millioner dollar.

Ordrereserven er på 4,5 milliarder dollar ved utgangen av fjerde kvartal.

2000 nye jobber
I dag består arbeidsflokken av 5.000 folk, mens de venter at de skal ansette ytterligere 2.000 folk for å kunne drifte de nye enhetene. Styret er fortrolig med at de kan komme til å få ansatt nok folk innen den tid.

Seadrill jobber fortsatt med å optimalisere avkastningene til aksjonærene og leter etter forskjellig alternativer som kan bidra synliggjøre verdiene i selskapet.

Selskapet gjentar at de har ambisjoner om å bidra i konsolideringen i borebransjen. Formålet er å danne det ledende boreselskapet i verden.

Oslo Børs har ilagt Seadrill dagbøter på 2 millioner kroner i forbindelse med stiden rundt Eastern Drilling-budet.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden