NA24.no


VIL KJØPE DHT: John Fredriksen.
VIL KJØPE DHT: John Fredriksen. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Fredriksens søksmål avvist av retten

Sist oppdatert:
John Fredriksens Frontline går til søksmål for å tvinge eierne av DHT tilbake til forhandlingsbordet. Han møter imidlertid motbør i retten.

John Fredriksen-dominerte Frontline Ltd. la tidligere i år frem to bud på tankrederiet DHT Holdings. Kombinasjonen ville gjort til Frontline til verdens klart største tankrederi.

Budene ble avvist, samtidig som en annen konkurrent, Andreas Sohmen-Paos BW Group, gjorde en avtale om å kjøpe en stor aksjepost i DHT. Dermed ville et oppkjøp bli Frontline i realiteten umulig.

Fredriksen-selskap vil overta konkurrent

DHT Holding vil ikke bli overtatt av Fredriksens Frontline

Lagt inn tre bud

Nå varsler Frontline søksmål mot BW og DHT for å tvinge eierne til forhandlingsbordet, melder Tradewinds onsdag ettermiddag, gjengitt av Dagens Næringsliv.

Frontline avleverte tirsdag et søksmål overfor New Yorks høyesterett, samme dag som selskapet gjorde et tredje forsøk på å få kontroll over DHT, ifølge Tradewinds.

Bransjenettstedet Splash 247 har imidlertid snakket med BW Groups styreleder Carsten Mortensen, som sier at en førsteinstansdomstol i New York har avslått Frontlines forsøk på å blokkere transaksjonen mellom DHT Holdings og BW Group.

- Jeg foretrekker ikke å kommentere på pågående rettsprosesser, men jeg kan opplyse om at The Supreme Court of the State of New York avslo alle Frontlines forsøk på å blokkere DHT/BW-transaksjonen, sier han ifølge TDN Finans.

Til E24 bekrefter ledelsen i DHT at søksmålet er blitt stanset av domstolen.

- Det som er riktig er at dommeren har kommet med sin avgjørelse og avviste Frontlines klage på alle punkter, sier Svein Moxnes Harfjeld i DHT.

John Fredriksen og hans to døtre har trolig rundt 60 milliarder kroner i frie midler

- Irregulær og upassende

I rettspapirene fremgår det at det Frontline siste tilbud vil gi aksjonærene en premie på 16,7 prosent over dagens aksjekurs, men at DHT-styret igjen har forhindret tilbudet å nå aksjonærene. Tilbudet skal være på 0,8 Frontline-aksjer per DHT-aksjer, fremgår det.

«Styret har satt opp en rekke forsvarsverk som effektivt forhindrer DHTs aksjonærer fra til og med å vurdere Frontlines foreslåtte tilbud», skriver Frontlines advokater i advokatfirmaet Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, ifølge Tradewinds.

Slik forklarer Fredriksen Seadrill-kollapsen

«Samtidig har DHT inngått en høyst irregulær og upassende transaksjon med BW der BW vil bli selskapets dominerende aksjonær«, heter det.

Frontline ber domstolen i New York om en midlertidig forføyning, som vil blokkere en avtale mellom DHT og BW Group der DHT overtar BWs 11 supertankere i bytte mot en eierandel på 33,5 prosent.

Heftig avvist

Frontlines tidligere oppkjøpsforsøk av DHT har blitt avvist i harde ordelag fra ledelsen i DHT.

Styreleder i DHT, Erik Lind, sa i en kommentar i anledning oppkjøpet at forslaget fra Frontline betydelig undervurderer DHT.

- Dette er et opportunistisk forsøk på å kjøpe selskapet på et lavpunkt i syklusen, sier Lind i en melding.

DHT-styret mener også at selskapet vil generere betydelig mer verdier til selskapets aksjonærer som et selvstendig selskap.

Har du fått med deg denne videoen?

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere