NA24.no

Fredssenteret har tapt 18 millioner

Sist oppdatert:
Sponsorinntekter, salgsinntekter og publikumsbesøket raser.

I fjor ble underskuddet nesten tre millioner, etter at omsetningen falt fra 40,4 til 36,8 millioner.

NA24 - din næringslivsavis

Siden åpningen i 2005 har Nobels Fredssenter tapt 18 millioner.

Avlyste utstillinger
Offentlig støtte utgjorde i 2007 17,85 millioner, mot 16,71 året før. Og sponsorinntektene raste fra 13,94 til ni millioner, mens salgsinntektene falt med vel 776.000 kroner til 4,66 millioner.

- På bakgrunn av den økonomiske situasjonen ble alle planlagte, egenfinansierte utstillinger for 2007 avlyst, skriver styret i årsberetningen.

Mens 87.652 besøkte senteret på Vestbanen i Oslo i 2006, kom det i fjor nesten 19 prosent færre innom.

Telenor punger ut
- Situasjonen tatt i betraktning - med redusert åpningstid, økt billettpris og begrenset markedsføring, sier styret seg fornøyd med 72.000 besøkende (egentlig 71.242, fremgår det senere i årsrapporten, journ.anm.).

Men nå ser situasjonen litt lysere ut. Telenor fortsetter som hovedsponsor i tre nye år, og avtalen har en ramme på 7,5 millioner.

Fremtidsoptimistisk styre
Også Orkla og Yara har meldt seg som sponsorer de tre neste årene, mens DnB NOR og Leif Höeghs Stiftelse takker for seg.

- I lys av at Nobels Fredssenter for 2008 har fått økt støtte fra Kulturdepartementet, samt det faktum at det er nedlagt et godt arbeid på både finansierings- og utstillingssiden, ser styret i Nobels Fredssenter optimistisk på fremtiden, heter det i årsberetningen.

Les også: Derfor gikk det galt

Les også: Penger på bok for Bondevik

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere