NA24.no

Frem for Fosen

Det går fremover for Fosen Trafikklag, men fornøyd er de ikke.

Ifølge rapporten for andre kvartal så gikk Fosen Trafikklag med et overskudd før skatt på 24,9 millioner kroner i perioden. I samme periode i fjor var overskuddet på 22,2 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Lavere enn ventet
Fosen betegner resultatfremgang som god samlet sett, men peker på at driftsresultatet er noe lavere enn forventet. Det vises til fergestreiken i våres, samt garantioppholdet for fergen Bastø III i Polen som de viktigste årsakene til at driften ikke kom helt i mål i kvartalet.

- Forventningene for resterende del av 2006 er en stabil drift og tilhørende driftsmessig inntjening på nivå med 2005. Det er ikke planlagt vesentlige transaksjoner som vil påvirke regnskapet på samme måte som i 2005, skriver selskapet om utsiktene fremover.

Flere tall
Driftsinntektene til Fosen endte i andre kvartal på 333,5 millioner kroner, ned fra 347,8 millioner i samme periode i fjor. Driftsresultatet ble på 19,9 millioner kroner, ned fra 25 millioner i andre kvartal 2005.

Det var økt inntekter fra tilknyttede selskaper samt investeringsporteføljen som trakk bunnlinjen opp slik at den ble bedre enn i samme periode i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere