*Nettavisen* Økonomi.

Fremgang for ABG tross svake børser

ABG-sjef Knut Brundtland så meglerhusets inntekter og resultater stige, tross svake aksjemarkeder i tredje kvartal.

ABG-sjef Knut Brundtland så meglerhusets inntekter og resultater stige, tross svake aksjemarkeder i tredje kvartal. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Hver ansatt i meglerhuset dratt inn 3,65 mill. hittil i år.

Det børsnoterte meglerhuset ABG Sundal Collier tjente mer i tredje kvartal, etter økt aktivitet i annenhåndsmarkedet for aksjer og stigende inntekter fra investeringsbank-virksomheten.

Mens inntektene økte med 15 prosent i kvartalet til 251 millioner kroner, sammenlignet med tilsvarende periode i fjor, steg nettoresultatet med 23 prosent til 36 millioner kroner.

3,65 mill. pr hode
Med 252 ansatte var dermed inntektene i gjennomsnitt på 1 million kroner per ansatt i kvartalet. I årets ni første måneder har hver ansatt i snitt dratt inn 3,65 millioner kroner, en økning på 22 prosent fra året før.

ABG-sjef Knut Brundtland peker på at aksjemarkedene var svake i tredje kvartal, med blant annet det norske markedet ned 7,5 prosent.

Samtidig ble markedet for nye børsnoteringer (IPO) satt på hold, med flere planlagte transaksjoner utsatt til fjerde kvartal eller første kvartal neste år.

- ABG Sundal Collier er blitt gitt mandat til å tilrettelegge flere planlagte IPO-transaksjoner, men disse avhenger av at markedene er åpne og investorene mottagelige til nye noteringer. Nylige utviklinger i markedene synes støttende for disse planlagte transaksjonene, sier Brundtland i kvartalsrapporten.

Stille for obligasjoner
Innen «Markets», virksomheten for salg i annenhåndsmarkedet og trading-aktivitet, steg inntektene med 12 prosent til 141 millioner kroner, drevet av økte aksjeinntekter. For rentevirksomheten var imidlertid omsetningen lavere, med færre obligasjonstransaksjoner.

- Markedet for konvertible obligasjoner har også forblitt stille, med færre fullførte transaksjoner og begrenset handelsaktivitet i det nordiske rommet i der siste kvartalene, melder meglerhuset.

Innen investeringsbankvirksomheten økte ABG inntektene med 18 prosent til 110 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.