NA24.no

Friele forhandler om oppkjøp

– Vi er i forhandlinger om oppkjøp av et selskap, sier Friele til Finansavisen.
– Vi er i forhandlinger om oppkjøp av et selskap, sier Friele til Finansavisen. Foto: Emil Weatherhead Breistein (Bergensavisen)
Tidligere kaffekonge Herman Friele forhandler om å overta en foreløpig hemmelig nærings­middelprodusent.

Herman og Birgitte Friele tjente 445 millioner kroner på fjor­årets kaffesalg. Nå forhandler familien om å overta en foreløpig hemmelig nærings­middelprodusent. Det skriver Finansavisen mandag.

Etter 214 år i familiens eie valgte brødrene Berent (60) og Herman (70) Friele, samt datteren Birgitte (36), å selge mesteparten av aksjene i kaffehuset til nederlandske D. E. Master Blenders i fjor høst.

Den tidligere Høyre-ordføreren i Bergen varslet samtidig at han var på jakt etter nye investeringer, og nå kan et kjøp være nært forestående.

– Vi er i forhandlinger om oppkjøp av et selskap, sier Friele til Finansavisen.

Ifølge Dagens Næringsliv kjøpte Birgitte Friele seg inn i Bergens mest eksklusive klesbutikk Vincci i vinter, mens Finansavisen i mai kunne melde at Herman Friele blir aksjonær i det medisinske teknologiselskapet VoluSense.

Frico Invest eier 13 prosent av verdens største kaffefarm, brasilianske Ipanema, som er på rundt 60.000 mål.

Selskapet kontrollerer også halvparten av Iraema, hvor en tredjedel av eiendommens arealer ble solgt i fjor.

Av fjorårets overskudd på 267 millioner kroner i Frico tar far og datter Friele ut halvparten som utbytte, skriver Finansavisen.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere