NA24.no

Frikjent for galla-stunt

Nora Christiansen, Greenpeace
Nora Christiansen, Greenpeace Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Kreative Nora Christiansen slapp billig unna sin royale spøk.

Dronning Margrethes middag med en rekke statsledere på Christiansborg slott fikk en litt annen start enn planlagt under klimatoppmøtet i desember 2009.

To Greenpeace-aktivister i gallapåkledning klarte å ta seg inn langs den røde løperen sammen med andre prominente gjester. Vel inne i drabantsalen foldet aktivistene ut sine bannere med påskriften «Politicians talk. Leaders ACT».

«Fredelig protest med et politisk mål»
Nora Christiansen og 10 andre Greenpeace-aktivister som utførte aksjonen under gallamiddagen hos H.M. Dronning Margrethe, ble mandag frikjent for «majestetsfornærmelse».

– Retten har tatt i betraktning at dette var en «fredelig protest med et politisk mål». Vi er glade for at retten har sett aksjonen i den sammenhengen den hører hjemme, sier Truls Gulowsen, leder for Greenpeace i Norge.

- Jeg gleder meg
Aktivistene ble dømt til 14 dagers betinget fengsel. Organisasjonen Greenpeace fikk en bot på 75000 DKR. Aktivistene ble dømt for ulovlig inntrengen, dokumentfalsk og for å utgi seg for å være en offentlig myndighet.

– Jeg gleder meg til å kunne se fremover og arbeide med det som er viktig: På det neste klimatoppmøtet i Durban før jul må verdens ledere ta klimatrusselen på alvor og handle deretter. Det gjorde de ikke i København, sier Nora Christiansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere