NA24.no

Frisk opptur på børsen

Sist oppdatert:
Etter en dag med rusk i maskineriet fant Oslo Børs tilbake formen.

Stigende oljepris lokket frem optimistene og sørget for at hovedindeksen på Oslo Børs ble løftet 0,59 prosent til 482,66 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Børsdagen forløp seg likevel noe mer blandet. Det startet godt og børsen holdt seg lenge sterk, men ved lunsjtider mistet oppturen noe av futten. Sterke tall sendte pilene rett opp igjen, mens det mot slutten ble noe slappere.

Oljeprisen fikk et realt løft torsdag. Forventninger om en nedgang i råoljelagrene og spekulasjoner om hva OPEC vil foreta i forbindelse med sitt neste medlemsmøte sendte prisen oppover. Da handelen på Oslo Børs stengte kostet et fat nordsjøolje 75,50 dollar.

Rykteflom rundt Statoil
Statoil har igjen blitt koblet til utbyggingen av det gigantiske gassfeltet Shtokman i Barentshavet. Spekulasjoner gjengitt i den russiske avisen Vedomosti forteller at kilder nær den russiske gassmonopolisten Gazprom sier at Statoil vil få ti prosent av prosjektet.

- Vi har ingen avtale, men er i en dialog med Gazprom, sier Statoils informasjonsdirektør Ola Morten Aanestad til NA24

Aanestad bekrefter at Statoil fortsatt er interessert i å delta i det enorme prosjektet i Barentshavet.

- Vi har jobbet ned dette i lang tid og vi hadde ikke gjort det hvis vi ikke hadde ønsket å delta i prosjektet, sier Aanestad til NA24.

Statoil endte dagen med en oppgang på 1,14 prosent til 176,75 kroner. Norsk Hydro falt samtidig 0,11 prosent til 223 kroner. Hydro hadde sin kapitalmarkedsdag hvor de presenterte aluminiumsvisjonene. Det kom ingen overraskelser.

God produksjon
DNO var i langt bedre form. En sterk produksjonstest fra det kanadiske oljeselskapet Addax Petroleum ga et løft til DNO. Produksjonstesten er gjort i en av brønnene i Taq-Taq-feltene i Nord-Irak. Det er i samme område som DNOs kurdiske oljelisenser befinner seg. Brønnen viste en langt bedre produksjon enn hva tidligere tester har vist og det var nok for investorene i DNO. Aksjekursen ble løftet 5,79 prosent til 11,15 kroner.

I tillegg var meglerhuset Orion Securities ute med en ny analyse. Kjøpsanbefalingen beholdes mens kursmålet kuttes til 12,70 kroner per aksje fra 13,50 kroner.

Bulk opp
Telenor fikk også et løft. Aksjen klatret 2,53 prosent til 111,25 kroner. Selskapet bekrefter at salget av Telenor Satellite Services til 400 millioner dollar eller 2,4 milliarder kroner er gjennomført. Det er Apax Partners som står som kjøper.

Tørrbulkselskapet Golden Ocean steg voldsomme 6,71 prosent til 34,20 kroner. Aksjekursen har vært en av de vinnerne de seks månedene og har mer enn tredoblet seg i denne perioden. På ett år har aksjekursen steget hele 470 prosent. Bakgrunnen er at bulkratene har steget til himmels. Torsdag var intet unntak. Jinhui Shipping nyter også de høye bulkratene og steg 5,40 prosent til 73,25 kroner.

Helse på topp
Medi-Stim-aksjen toppet vinnerlisten idet den ble løftet 13,47 prosent til 27,80 kroner. Ignis steg 10,28 prosent til 11,80 kroner. It-selskapet styrket sin finansielle plattform ved å inngå en langsiktig låneavtale med SEB. Låneavtalen har en ramme på 113 millioner kroner og sørger for langt billigere tilgang på finansiering.

BW GAS steg 8,97 prosent til 82 kroner etter en særskilt kjøpsinteresse fra Crédit Agricole Indosuez Cheuvreux. Meglerhuset sto bak over 70 prosent av nettokjøpene.

Gruveselskapene steg som følge av at råvareprisene beveger seg stadig oppover. Crew Gold ble løftet 6,81 prosent til 9,57 kroner, mens Crew Minerals steg 6,27 prosent til 13,55 kroner.

Lakseoppdretterne i Austevoll falt 7,18 prosent til 48,50 kroner. Glitnir, Orion og E-Trade dominerte selgersiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere