NA24.no

Frisk start på Wall Street

Foto: Mary Altaffer
Sist oppdatert:
Børsene i New York ser ut til å avslutte uken sterkt.

De amerikanske aksjene fortsetter ferden oppover etter gode nyheter fra boligmarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones Industrial klatrer 1,48 prosent til 9.488,27 poeng. S&P 500-indeksen blir løftet 1,63 prosent til 1.023,88 poeng. Nasdaq Composite stiger 1,38 prosent til 2.016,75 poeng

Dermed ligger det an til å bli en ny positiv uke i New York.

Foreløpige tall viser signaler om at økonomien i eurosonen er i bedring. Stemningen blant innkjøpssjefene er høyere enn hva markedet hadde forventet.

Les mer: Bedring blant innkjøpssjefene

Feriestemning preger aksjehandelen i USA. Likevel er det verdt å følge med sier ekspertene. Den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke skal holde en tale under et symposium til det regionale kontoret i Kansas. Der vil Bernanke snakke om kriseåret som har preget landet det siste året.

Salg av brukte boliger økte med 7,2 prosent i juli sammenlignet med måneden i forveien. Det er den høyeste veksten fra måned til måned på over ett ti år. Sesongjustert viser tallene for at den årlige salgstakten i juli lå på 5,24 millioner og til det høyeste nivået på over to år. Måneden i forveien lå salgstakten på 4,89 millioner solgte brukte boliger. Økonomene ventet at boligsalget ville bedres til 5 millioner, viser estimater fra Bloomberg.

Les mer: - Boligmarkedet har blitt bedre

- Hvis ikke Onkel Ben (Bernanke) sier noe negativt, eller vi får dårlige boligtall, kommer vi til å dra videre opp. På dager der det er veldig lavt volum er folk redde for å shorte aksjer, så dagshandelmomentumet burde ta aksjene høyere, sier daglig leder Dave Rovelli i Canaccord Adams til CNN Money.

Han forteller at handelsvolumet er rundt 60 prosent lavere enn ved samme tid i fjor. At det er stille kan han bekrefte.

- Alle er ved Hamptons eller kysten ved Jersey. Ingen kjøper aksjer. Så det er dødt der ute, sier Rovelli.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere