NA24.no

Foto: Ingvild Jensen

Friskole vurderer søksmål

Sist oppdatert:
Kvam kristne skule i Norheimsund er en av de mange skolene som ikke får starte opp likevel. Nå vurderer styrelederen søksmål.

Eivind Straumstein, styreleder for Kvam kristne skule, ble sjokkert over utdanningsminister Øystein Djupedals beslutning om å ikke la friskolene starte opp likevel.

- Jeg hørte det på nyhetene i dag morges og da satte jeg kaffen i vrangstrupen, sier Straumstein til TV 2 Nettavisen.

Han sier at mange mennesker har jobbet med skolen på frivillig basis i fire år, og selv om det ikke er noe direkte tap i kroner og ører, så er det et enormt tap i tid.

Vurderer søksmål
- Jeg har blitt ringt opp av advokater som mener at vi og andre friskoler har en sterk sak, så vi skal vurdere å gå til søksmål, sier han.

Straumstein sier at dette er et angrep på foreldreretten, og at Djupedal prakker på foreldre kun en oppfatning om hva som er best for alle parter.

- Først trodde jeg det var kun et utspill som vi er vant med fra Djupedal, men så viste det seg at det var langt mer alvorlig, sier Straumstein.

- Man er avhengig av en viss forutsigbarhet hvis man skal klare å drive noe i dette landet, legger han til.

Kristne Friskolers forbund reagerer også kraftig på Djupedals håndtering av saken.

- Dette strider mot min rettsoppfatning om hvordan et samfunn skal styres, man kan ikke trekke tilbake et vedtak, sier styreleder Tjostolv Berget til TV 2 Nyhetene.

Stanse behandlingen
Djupedal har instruert Utdanningsdirektoratet om å stanse behandlingen av de rundt 100 søknadene om å starte nye friskoler i skoleåret 2006/2007.

Nær 40 skoler som allerede har fått godkjenning, men som ikke har tatt inn elver ennå, blir også stoppet gjennom en midlertidig bestemmelse i friskoleloven. Blant disse er 11 skoler i grunnskolen, og 26 skoler på videregående trinn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere