NA24.no

Fritt Ord angriper Bernander

Sist oppdatert:
Dømmekraften til kringkastingssjefen holder ikke mål, sier Fritt Ord-direktør Erik Rudeng, om avgjørelsen om å stanse Erling Borgens dokumentar.

- Dette er ekstremt uholdbart av NRK og veldig farlig for statsinstitusjonen. Denne avgjørelsen reiser berettiget tvil om dømmekraften på høyeste hold i NRK, sier Erik Rudeng direktør i stiftelsen Fritt Ord. Stiftelsen har selv delfinansiert filmen med NRK.

NRK nekter å vise Erling Borgens dokumentar «Et lite stykke Norge» selv om de har delfinansiert den med 250.000 kroner. TV-sjef i NRK Anniken Biørnstad sa til NA24 17.mars at de ville kvalitetssjekke filmen mot statskanalens etiske regelverk.

Overrasket
Fritt Ord er meget overrasket over NRKs avgjørelse i denne saken, de mener NRK gjør seg selv en bjørnetjeneste med å ikke vise filmen.

- Jeg skjønner ikke hva det er som gjør Bernander så redd for å vise Erling Borgens dokumentar, nå vil fire ganger så mange se filmen.

Rudeng har selv sett filmen og mener den belyser uholdbare forhold som berører sentrale elementer i norsk politikk.

- Anniken Biørnstad (Red. anm. TV-sjefen i NRK) sier jo selv at de ikke har vært utsatt for press, så da må det være selvsensuren som har trådt inn her.

Han får støtte fra Stein Slyngstad i Norsk Filmfond som reagerer sterkt på at NRK er så feige i denne saken.

- Hvis argumentet er at dokumentaren er ubalansert kunne det vært håndtert på en annen måte. Dette er dårlig av NRK, sier Stein Slyngstad.

Setter sin lit til TV2
Erik Rudeng setter sin lit til Kåre Valebrokk og at TV2 vil vise dem omstridte filmen.

- Jeg håper TV2 er i forhandlinger med NRK, og at de tør vise filmen. Ellers er det krise i norsk medieutvikling, hvis ingen av disse to TV-kanalene tør vise denne filmen, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere