NA24.no

Frontalangrep mot ministeren

(Scanpix/StatoilHydro)
Sist oppdatert:
Anerkjent Statoil-topp trekker seg umiddelbart fra styret.

Den kjente danske næringslivstoppen Kurt Anker Nielsen trekker seg med umiddelbar virkning fra vervet som styremedlem i StatoilHydro.

NA24 - din næringslivsavis

Dette har han gitt beskjed om til valgkomiteen i StatoilHydro

- Han trekker seg fra styret med umiddelbar virkning som følge av Olje- og energidepartementets håndtering av spørsmålet om selskapets navn, heter det i en børsmelding.

Tirsdag ble det klart at StatoilHydro bytter navn tilbake til Statoil. StatoilHydro-navnet oppsto etter fusjonen mellom Statoil og Norsk Hydros olje- og gassvirksomhet. Kostnadene i forbindelse med navnebyttet er anslått til rundt 200 millioner kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Langer ut mot ministeren
Til NA24 kommer Nielsen med utfyllende kommentarer til hvorfor han trekker seg. Han er nemlig meget kritisk til hvordan olje- og energiminister Terje Riis-Johansen har opptrådt.

- Det er min mening at olje- og energiministeren har kommet med ubegrunnede pålegg overfor styret, sier Nielsen til NA24.

Han mener videre at ministerens innblanding vil føre til at småaksjonærene sitter igjen som tapere.

- Dette rammer mindretallsdelen av aksjonærene, og vil muligens gi mindre økonomisk gevinst i fremtiden, sier han.

Nielsen mener at Riis-Johansen har kommet med et pålegg om å bruke Statoil-navnet, helt uten grunn.

- Han har kommet med krav helt uten begrunnelse og relevans. Dermed har han gjort en undervurdering av styret, sier den danske næringslivstoppen.

Fikk pålegg om å finne navn
Nielsen påpeker at styret fikk i pålegg fra generalforsamlingen i sin tid å finne et nytt navn til Statoil. Dette har man lojalt fulgt opp.

- Den meget dyktige ledelsen i StatoilHydro har lojalt gjennomført en jobb de er bedt om å gjøre. Dette er en jobb styret har fått tildelt av generalforsamlingen. Det er slik det skal gjøres og meget profesjonelt, sier Nielsen.

- Tror du at man nå får mer statlig innblanding direkte til ledelsen i Statoil fremover?

- Det har jeg ingen mening om. Jeg har reagert på handlemåten her, og valgt å trekke meg fra styret.

StatoilHydros valgkomité opplyser at de umiddelbart begynner arbeidet med å finne et nytt styremedlem. Styret i StatoilHydro velges av selskapets bedriftsforsamling.

Tidligere har Anker Nielsen vært styremedlem i Norsk Hydro ASA fra 2004 til 2007, og har ved siden av vervet som styremedlem i StatoilHydro vært leder av styrets revisjonskomité fra 1. oktober 2007.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere