NA24.no

Frontline fortsatt en pengemaskin

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Skipsreder John Fredriksens gamle hovedgeskjeft Frontline overrasker med bedre tall enn ventet.

Tankrederiet har lagt frem et resultat på 219,1 millioner dollar for første kvartal. Det gir et resultat pr. aksje på 2,93 dollar.

Estimater innhentet av TDN Finans viser at analytikerne hadde ventet et overskudd på 209 millioner dollar i perioden, eller 2,76 dollar pr. aksje. Driftsresultatet endte på 275,6 millioner dollar i første kvartal, mot ventet 282 millioner dollar. Det var en bedring sammenliknet med fjerde kvartals 236,9 millioner på driften.

Det er i hovedsak økte finansinntekter fra ulike renteforretninger som gjør at Frontline viser et bedre resultat enn ventet i første kvartal på bunnlinjen.

Rederiets supertankere, såkalte VLCC-er seilte inn 73.000 dollar pr. dag på timecharterbasis i perioden, opp fra 65.800 dollar i fjerde kvartal. Suezmax-tankskipene kunne vise til en økning i timecharterraten fra 44.100 i fjerde kvartal til 49.700 i første kvartal. Rederiets kombinasjonsskip i suezmax-segmentet silte inn 32.900 i fjerde kvartal, og 31.700 dollar pr. dag i første kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere