Frp liker ikke Reiten-fallskjerm

Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX

- Etterlønnen til Eivind Reiten burde vært reforhandlet, mener Fremskrittspartiet.

12.01.09 10:48

Frps næringspolitiske talsmann, Øyvind Korsberg, mener finanskrisen burde ført til at den gullkantede etterlønnsordningen til avtroppende Hydro-leder Eivind Reiten ble reforhandlet.

NA24 – din næringslivsavis

Reiten trakk seg mandag som konsernsjef i Norsk Hydro, og får med seg tre årslønner. Med en årslønn på 5,8 millioner kroner betyr det over 17 millioner kroner i etterlønn for den kjente toppsjefen.

Frps næringspolitiske talsmann Øyvind Korsberg mener det er vanskelig å forsvare en så høy etterlønnsordning.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

- Reiten forlater Hydro i en meget krevende situasjon med tanke på finanskrisen, og utsiktene for fremtiden ser dystre ut. På den bakgrunn mener jeg etterlønnsavtalen burde vært reforhandlet i lys av dagens situasjon for Hydro og de ansatte, skriver Korsberg i en pressemelding.

- Det er Reiten selv og styret som har fremforhandlet dagens avtale som må ta ansvaret for den, melder stortingsrepresentanten.

Men Korsberg peker på at Reiten er en dyktig industrileder som har gjort mange viktige grep som, blant annet sammenslåing av olje/gass divisjonen med Statoil, utskillelsen av kunstgjødselselskapet til Yara og en rendyrking av Hydro som aluminiumselskap.

- Viktig å holde avtaler
- Jeg kommenterer ikke andres kommentarer når det gjelder lønnsavtalen. Reitens lønnsavtale er fra 2001, og ble justert i 2004 etter initiativ fra Eivind Reiten. Styret har ingen foranledning til å ta tak i en slik avtale på ensidig grunnlag, sier Terje Vareberg, styreleder i Hydro til NA24.

- Denne etterlønnsavtalen er godt kjent gjennom notene i årsrapporten, og det har ikke vært noen kritiske anmerkninger til denne avtalen på generalforsamlinger eller i andre fora, sier Vareberg.

Styrelederen legger vekt på at avtaler er til for å holdes.

- Jeg mener at det er viktig at inngåtte avtaler blir holdt, og det er også styrets holdning, fastslår Vareberg.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag