*Nettavisen* Økonomi.

Frp-politiker forsvarer Navs millionfest

Foto: VIDAR LANGELAND (Bergensavisen)

- Det blir smålig å angripe dem, sier lederen for helse- og omsorgskomiteen.

06.11.13 15:52

Tirsdag ble det kjent at Nav Hordaland bruker 2,2 millioner kroner på å feire seg selv. Nav-kontorene i fylket er stengt enten onsdag eller torsdag.

- Det er noe som gjør at jeg ikke klarer å glede meg til samlingen. Kontrasten blir så stor. Den ene dagen betaler jeg ut krisestønad til en enke. Den neste skal jeg spise tre retters middag og deretter på fest på USF Verftet. Magefølelsen gjør at jeg får dårlig samvittighet, uttalte en Nav-ansatt til BA.no.

Les hele saken:Arrangerer fest til 2,2 millioner kroner

Den Nav-ansatte er ikke alene om å reagere. I kommentarfeltet på facebook er det mange som kritiserer Nav Hordalands pengebruk.

«NAV sier de tar fra annet budsjett? Men det er bare et annet rom i samme lommebok ! Kalles flytting av penger når det passer !! De gjør ikke dette dersom det gjelder klienter i nød?», skriver en.

- Det blir feil
Men det er også dem som tar Nav i forsvar.

Hvorfor skal de ha dårlig samvittighet? De fortjener vel likemye en fest de som alle andre i arbeidslivet?! Tviler og på at Bergen går under bare fordi NAV skal holde stengt en dag... Dette er vel gjerne julebordet deres. Fører du Gunnar Horpestad opp hvilken sum bedriften din bruker på deg på deres julebord? Folk må ta seg en bolle, og la hardtarbeidende mennesker få kose seg....», står det i kommentarfeltet.

Også lederen for helse- og omsorgskomiteen, Kari Kjønaas Kjos (Frp), mener Navs pengebruk er berettiget.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg ser at det både er et faglig opplegg og felles hygge, og dette er noe enhver arbeidsplass har fra tid til annen. Jeg synes ikke Nav som eneste organisasjon ikke skal få lov til å ha litt felles hygge, spesielt når det er en faglig ramme rundt det, og det er dårlig gjort mot dem som jobber der å gå til angrep. Det blir feil, sier hun, til Nettavisen NA24.

- Det blir smålig å gå til angrep på Nav, fortsetter hun.

Hun påpeker at dette er første gang Nav Hordaland samler de ansatte på en slik måte, og at de hardt pressede Nav-ansatte må få lov til å møtes for litt hygge.

- Jeg synes folk har lett for å hive seg på i diskusjonen og skal ta Nav, sier hun.

Middag og show
Onsdag og torsdag inviterer Nav Hordaland alle sine ansatte til storsamling. 1100 ansatte møtes i Salem konferansesenter til faglig seminar. Konferanseleder er Eduardo «Doddo» Andersen. Mellom faglig påfyll kommer Finn Tokvam og Bård Ose på scenen med anekdoter fra pophistorien.

Seansen avsluttes med underholdning fra programleder Linda Eide.

Onsdag kveld samles de ansatte til en felles tre retters middag på USF Verftet og Scandic Bergen City Hotell. Klokken 2100 blir det show for alle 1100 ansatte på Verftet. NAV har satt opp busser fra hotellet for de som ikke ønsker å gå.

Underholdningen er foreløpig hemmelig, men Nav lover variert program med kjente, norske artister. Ansatte som bor langt unna Bergen sentrum får med en overnatting på Scandic.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.