NA24.no

Morten Wold (Frp) taler her for Europarådets parlamentarikerforsamling i Strasbourg i april.
Morten Wold (Frp) taler her for Europarådets parlamentarikerforsamling i Strasbourg i april.

Frp-profil vurderte slankeoperasjon

Sist oppdatert:
- Fedme er den enkeltes ansvar.

Stortingsrepresentant Morten Wold (47) sliter med noen ekstra kilo, noe han tar fullt ut ansvar for selv, skriver Aftenposten. 

- Den enkeltes ansvar
- Dette er et problem, og i bunn og grunn er det den enkeltes ansvar å få ordnet opp i det. Dessverre er også jeg for dårlig på å ta det ansvaret selv, sier Wold til avisen.

De overflødige kiloene har fulgt Wold i mange år, og han innrømmer at han har vurdert å ta en slankeoperasjon.

- Jeg er sløv
- Jeg vet jo alt dette her med helseplager og hvordan man skal spise riktig, men jeg er sløv. Likevel lever jeg i troen på at jeg skal klare dette selv og sette i gang med treningen for fullt, men den dørstokkmilen blir alltid litt for lang, sier Wold til Aftenposten.

Bortsett fra høyt blodtrykk, har han ikke andre fysiske plager - og han forteller at han landet på at en operasjon ikke var riktig for ham.

- Regulerer med medisiner
Overfor Nettavisen presiserer Wold at:

- Jeg har ikke høyt blodtrykk, jeg regulerer det med medisiner. Det har jeg gjort siden jeg var 20 år gammel, da var jeg aktiv idrettsutøver.

Wold, som sitter i  helse- og sosialkomiteen på Stortinget, synes det er greit at staten betaler for slankeoperasjoner for de som er så overvektige at de ikke klarer å hanskes med det selv.

En av fem nordmenn regnes som sykelig overvektige, ifølge Folkehelseinstituttet.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere