NA24.no

Frp-profil vurderte slankeoperasjon

Morten Wold (Frp) taler her for Europarådets parlamentarikerforsamling i Strasbourg i april.
Morten Wold (Frp) taler her for Europarådets parlamentarikerforsamling i Strasbourg i april.
Sist oppdatert:
- Fedme er den enkeltes ansvar.

Stortingsrepresentant Morten Wold (47) sliter med noen ekstra kilo, noe han tar fullt ut ansvar for selv, skriver Aftenposten. 

- Den enkeltes ansvar
- Dette er et problem, og i bunn og grunn er det den enkeltes ansvar å få ordnet opp i det. Dessverre er også jeg for dårlig på å ta det ansvaret selv, sier Wold til avisen.

De overflødige kiloene har fulgt Wold i mange år, og han innrømmer at han har vurdert å ta en slankeoperasjon.

- Jeg er sløv
- Jeg vet jo alt dette her med helseplager og hvordan man skal spise riktig, men jeg er sløv. Likevel lever jeg i troen på at jeg skal klare dette selv og sette i gang med treningen for fullt, men den dørstokkmilen blir alltid litt for lang, sier Wold til Aftenposten.

Bortsett fra høyt blodtrykk, har han ikke andre fysiske plager - og han forteller at han landet på at en operasjon ikke var riktig for ham.

- Regulerer med medisiner
Overfor Nettavisen presiserer Wold at:

- Jeg har ikke høyt blodtrykk, jeg regulerer det med medisiner. Det har jeg gjort siden jeg var 20 år gammel, da var jeg aktiv idrettsutøver.

Wold, som sitter i  helse- og sosialkomiteen på Stortinget, synes det er greit at staten betaler for slankeoperasjoner for de som er så overvektige at de ikke klarer å hanskes med det selv.

En av fem nordmenn regnes som sykelig overvektige, ifølge Folkehelseinstituttet.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere