NA24.no

Frp-representant: Mistillit mot Anundsen utløser oljeboring i Lofoten

Stortingsrepresentant Øyvind Korsberg (Frp) er klinkende klar på hva konsekvensen blir om Venstre og KrF støtter et mistillitsforslag mot Anundsen.
Stortingsrepresentant Øyvind Korsberg (Frp) er klinkende klar på hva konsekvensen blir om Venstre og KrF støtter et mistillitsforslag mot Anundsen. (Frp)
Sist oppdatert:
Frp slår ring om justisministeren og truer med oljeboring i Lofoten.

Etter flere dager med krav fra grasrota i KrF og Venstre om at statsråd Anundsen må gå av, mener sentrale Frp-politikere at grensen er nådd, skriver Bergens Tidende.

Stortingsrepresentant Øyvind Korsberg er klinkende klar på hva konsekvensen blir om Venstre og KrF støtter et mistillitsforslag mot Anundsen.

- Det vil i så fall ikke være mistillit mot en statsråd, men mot en regjering. Gjør de det, er samarbeidsavtalen historie. Det første vi da vil gjøre, er å åpne opp Nordland 6, Nordland 7 og Troms 2 og legge til rette for videre vekst for petroleumsnæringen i nord, sier Korsberg, som selv er fra Troms.

Havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er skjermet for oljeboring i avtalen regjeringen har inngått med Venstre og Kristelig Folkeparti.

Heller ikke Frps mann i kontroll- og konstitusjonskomiteen vil høre snakk om hoderulling i regjeringen. Han har ingen tro på at det kan bli aktuelt å bøye seg for kravene om å fjerne justisministeren.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere