Gå til sidens hovedinnhold

Frp slår alarm om innvandrer-Oslo

Frp slår alarm om en stadig mer segregert hovedstad. I Oslo er det fire drabantbyer der innvandrere – hovedsaklig fra Afrika og Asia – utgjør mer enn 60 prosent av befolkningen

For åtte år siden gjaldt dette to drabantbyer, skriver Klassekampen.

Tallene, som ikke er publisert tidligere, viser at Haugenstua er delbydelen i Oslo hvor det er færrest etnisk norske. Her er 71,7 prosent av innbyggerne innvandrere, og 66,1 prosent er fra ikke-vestlige land. Rommen, Furuset og Fossum i Stovner og Alna bydeler har også en ikke-vestlig innvandrerandel høyere enn 60 prosent.

Les: – Faren min har aldri sagt noe godt om Frp. Plutselig var han full av lovord om Listhaug

Frp har hentet tallene fra Oslo kommunes statistikkbank, som også har prognoser for hvordan Oslo vil se ut ti år fram i tid dersom segregeringstrenden fortsetter. Da vil ni delbydeler ha en ikke-vestlig befolkning på mellom 60 og 76 prosent og en innvandrerbefolkning på mellom 82 og 86 prosent.

Leder av kommunalkomiteen på Stortinget, Helge André Njåstad (Frp), mener tallene viser at vi er på god vei til å få parallellsamfunn i Norge.

Les: SSB priser seg ut av betent diskusjon om innvandrere

– Det viktigste nå er å få på plass en forståelse i det politiske miljøet om at vi ikke kan akseptere større innvandring enn det vi klarer å integrere, sier Njåstad til Klassekampen.

Les: Kommunelege: - Er så mange innvandrerkvinner virkelig syke?

I Stovner bydel har andelen innbyggere med ikke-vestlig bakgrunn økt med 10 prosentpoeng siden 2008.

Kommentarer til denne saken