OSLO (Nettavisen): Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) og innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) langer ut mot Dagsavisens kommentator Hege Ulstein på Facebook-side.

«Hege Ulstein kommentator i Dagsavisen (tidligere Arbeiderbladet) skriver om sylvilismen. Hele kommentaren er gjennomsyret av hat, hån og nedlatenhet», skrev Listhaug først i sin Facebook-post.

Les også: Sylvi Listhaug sammenlignes med Hitler

- Stakkars journalist

Sandberg fulgte opp:

«Stakkars, stakkars Hege Ulstein, stakkars kvinne, stakkars journalist», skriver han og fortsetter:

«Det oser av Hege-isme. Hege-ismen får morgenkvalme av sterke kvinner. Hege-ismen er full av avsky mot kvinner som utmerker seg og tar egne valg».

Ifølge Sandberg prøver Dagsavisens kommentator å angripe person, ikke politikk, mens Sylvi Listhaug gjennomfører politikk vedtatt av Stortinget.

Saken fortsetter under.

Les også:- Nå er det nok, Sandberg. Du må roe deg ned!

Skrev om Listhaugs selvbilde

Kommentaren som har fått de to Frp-statsrådene til å se rødt ble publisert lørdag under tittelen «Sylvilismen: En kort guide» og er illustrert med Siri Dokkens karikaturtegning av en Sylvi Listhaug som tilber seg selv. I kommentaren ironiserer Ulstein over Listhaugs selvbilde etter Listhaugs angrep på det hun har kalt «den meningsbærende eliten» og Frp-statsrådens forsikring om at hun selv ikke er en del av denne eliten.

Les også: Tajik: - Listhaug er selv en del av eliten

Blogget om «feministeliten»

Dette kom blant annet fram da Sylvi Listhaug møtte Arbeiderpartiets Hadia Tajik til debatt på NRK radio denne uken om feministeliten. Sylvi Listhaug hadde da blogget om deling av foreldrepermisjon.

I NRK-debatten sa Listhaug blant annet:

- Vi har hatt en meningsbærende elite i Norge gjennom mange år som definerer meningsmotstanderne som dårlige folk. Hun trakk fram asyldebatten som eksempel.

- Mange der ute føler at de blir stigmatisert når de ytrer sine meninger, særlig i innvandringsdebatten, sa hun.

Hun beklaget seg videre over meningsmotstandere som sammenlignet henne med Donald Trump, når hun kaller «en spade for en spade», som hun uttrykte det.

Dagsavisens kommentator sier det slik:

«Det er en viktig forskjell på sylvilismen og trumpismen. Trump sparker i alle retninger. Sylvi sparker oppover. Hun er folk flest, i utrettelig kamp mot dem som bestemmer».