Frp stengte egen propagandaside om oljefondet

Siv Jensens og Frps side skulle vært stengt for ett år siden, men ble «ved en inkurie» stående.

Siv Jensens og Frps side skulle vært stengt for ett år siden, men ble «ved en inkurie» stående. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Nettsiden oljefondet.no har siden 2009 vært Frps taksameter som ifølge partiet viser hvor mye oljefondets verdi øker. Torsdag ble siden stengt.

19.09.14 07:58

Nettsiden ble «avpublisert» få timer etter at Dagens Næringsliv torsdag sendte spørsmål til Frp-leder og finansminister Siv Jensen om siden, skriver avisen.

På oljefondet.no har en kalkulator vist hvor mange ekstra politistillinger eller fengselsplasser man får for oljekronene. Siden har også inneholdt Frps ønske om en alternativ forvaltning av fondet.

Siden i fjor høst har Siv Jensen som finansminister også operert med den offisielle nettsiden til Statens pensjonsfond utland, populært kalt oljefondet. Denne inneholder imidlertid den reelle løpende verdien av fondet og de riktige opplysningene.

Assisterende generalsekretær Øistein Lid i Frp skriver i en epost til avisen at nettsiden ble opprettet i forbindelse med stortingsvalget i 2009 og hadde til hensikt å synliggjøre partiets politikk i tråd med den pågående valgkampen. Han sier at meningen var å avpublisere den i fjor, men at den ved en inkurie ikke ble det. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.