Det er i et Facebook-innlegg at Helgheim, som sitter i kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget, tar til orde for å slutte med all kjønnskvotering.

I innlegget lenker Frp-politikeren til en kommentar skrevet av TV 2-journalist Linn Wiik, som blant annet skriver at kvinner har høyere sykefraværet og jobber mer frivillig deltid enn menn.

– Dette viser jo at kjønnskvotering, fedrekvoter og andre tåpelige påfunn er meningsløst. Det er biologiske forskjeller som gjør at kvinner vil jobbe mindre enn menn, skriver Helgheim.

Les også: Ingen møkk uten elefant i rommet

Uttalelsen får likestillingsminister Linda Helleland (H) til å reagere.

– Jeg vet at noen gamle gubber fremdeles har sånne forstokkede holdninger, men at det skulle komme fra en ung mann på 36 år, så jeg ikke komme, sier Helleland til Dagsavisen.

Statsråden viser til at stadig flere kvinner jobber heltid, og at andelen kvinner som jobber deltid, er lavere enn noensinne.

– Kvinner er i flertall blant dem som blir uteksaminert ved universiteter og høyskoler. Det samme ser vi når det gjelder å ta doktorgrad. Kvinnene er nå i flertall. Det er ikke belegg for det han sier, sier hun.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her