*Nettavisen* Økonomi.

Frp-topp etterforskes

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Politiet har innledet etterforskning av Frp-toppen Per Arne Olsen etter påstander om korrupsjon.

11.10.10 20:52

Frps andre nestleder og tidligere Tønsberg-ordfører Per Arne Olsen og partifelle Bent Moldvær, som er varaordfører i Tønsberg, blir nå etterforsket av politiet etter kjøp av leiligheter i et utbyggingsprosjekt på Jarlsø utenfor Tønsberg, skriver Tønsbergs Blad.

Olsen sier i en pressemelding at han ser fram til å få saken avklart og at han føler seg sikker på at han ikke har gjort noe galt.

Les pressemeldingen fra Per Arne Olsen her

Han ber seg nå fritatt fra sine Frp-verv inntil videre. Bent Moldvær sier han ikke har noe å skjule og at han er glad for etterforskningen. Han vil vurdere å trekke seg fra varaordførervervet inntil videre.

- Alvorlige påstander
De to etterforskes for mulig korrupsjon i forbindelse med to leilighetskjøp.

- På bakgrunn av de alvorlige hentydninger om mulig korrupsjon som er fremkommet i enkelte medier, har vi funnet grunn til å opprette sak og se nærmere på om det foreligger lovbrudd, sier politiinspektør Jan Stapnes, leder for seksjon for økonomisk kriminalitet i Vestfold politidistrikt.

Les pressemeldingen fra Vestfold politidistrikt her.

- Vi skal også foreta rettslig avhør i saken, sier Stapnes til Tønsbergs Blad.

Kjøpte leiligheter
Politikerne etterforskes etter at de kjøpte leiligheter av kvoten som utbygger, skriver avisa. Olsen har tidligere påpekt at han gjorde dette på lik linje med 60 andre kjøpere.

Tønsbergs Blad skrev i sommer at Per Arne Olsen fikk kjøpe leiligheten til en billigere pris enn tilsvarende leiligheter. Dette har Olsen avvist.

Ber seg fritatt fra verv
Mandag ettermiddag opplyser Olsen at han ber om å bli fritatt fra sitt verv i partiet fram til boligkjøpsaken er ferdig etterforsket av politiet.

Per Arne Olsen, som er på reise i New York, har lagt ut en melding om etterforskningen på sin Facebook-side.

- Hjemme har politiet startet etterforskning av "Jarlsøsaken" og det har jeg sett frem til lenge, skriver Olsen på sin Facebook-side.

- Har ikke gjort noe galt
I en pressemelding skriver Olsen at det skal bli godt å få alle sakens fakta belyst.

- Jeg er sikker på at jeg ikke har gjort noe galt i denne saken, og er trygg på at politiet kommer frem til samme konklusjon. Det er aldri heldig at det settes spørsmålstegn ved politikeres håndtering av private transaksjoner, og jeg har derfor full forståelse for at politiet har valgt å se på denne saken, heter det i pressemeldingen ifølge Tønsbergs Blad.

- Vurderer å trekke seg
Bent Moldvær sier han vil vurdere å trekke seg fra varaordførervervet, men at han ikke har tatt en endelig beslutning.

- Hvis dette skaper problemer for kommunen og partiet vil jeg selvfølgelig trekke meg, men jeg fikk vite om dette nå i ettermiddag og vil ikke si noe bombastisk ennå, sier Moldvær til Nettavisen.

I likhet med Olsen uttrykker han lettelse over at politiet nå innleder etterforskning av saken, som lokalavisa Tønsbergs Blad har omtalt siden i sommer.

- Jeg har sendt all min dokumentasjon til politiet og ønsker en etterforskning. Så jeg synes det er veldig bra at de nå går i gang. Jeg har ikke noe å skjule, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.