NA24.no

Tore B. Kallevig ble i 2011 utpekt som FRPs ordførerkanditat i Stavanger etter at Trond Birkedal trakk seg. Nå har han trukket seg som ordførerkandidat og gruppeleder for partiet i Stavanger.
Tore B. Kallevig ble i 2011 utpekt som FRPs ordførerkanditat i Stavanger etter at Trond Birkedal trakk seg. Nå har han trukket seg som ordførerkandidat og gruppeleder for partiet i Stavanger. Foto: Tommy Ellingsen (NTB Scanpix)

Frp-topp trekker seg etter avsløring av hemmelige telefonopptak

Sist oppdatert:
Tore B. Kallevig (Frp) har trukket seg som ordførerkandidat og gruppeleder for partiet i Stavanger. Årsaken er avsløringene om at han har tatt opp fortrolige telefonsamtaler.

Frps ubestridte ordførerkandidat Kallevig fikk mistillitsforslag mot seg da det kom fram at han hadde lastet ned en app som tok opp inn- og utgående samtaler.

Mandag kveld trakk han seg som leder av Frps bystyregruppe. Til Stavanger Aftenblad uttalte han at han vil være lydhør for partiets innspill angående framtidig ordførerkandidatur. Tirsdag formiddag trakk han seg der også.

Da opptaksssaken først ble omtalt i Stavanger Aftenblad sa Kallevig at opptakene hadde skjedd i en periode i romjula og at det kun gjaldt private samtaler. Da han ble spurt om han hadde tatt opp politiske samtaler, lød svaret:

- På ære og samvittighet: Det har jeg ikke.

I etterkant er det kommet fram at han har tatt opp og brukt samtaler med partifeller, journalister og andre politikere helt fram til avsløringen for to uker siden.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere