NA24.no

Frp vil gi Kristin makt

Foto: Berit Almendingen (Nettavisen)
Finansdepartementet må få vide fullmakter for å få satt Bankpakke 2 ut i livet, mener Frp.

Mandag var regjeringens kredittpakke, som ble presentert søndag 9. februar, til høring i Stortingets finanskomité.

NA24 - din næringslivsavis

- Det virker som brukerne av pakken synes dette er et bra tiltak. Slik regjeringen har lagt fram saken, og som jeg synes er lurt, er at Stortinget ikke setter detaljene i pakken. Finansdepartementet må få relativt vide fullmakter, slik at man kan få satt pakken ut i livet. Det er viktig at Finansdepartementet har muligheten til å snu seg rundt, hvis man ser at få benytter seg av hjelpepakken, sier Ulf Leirstein, nestleder i finanskomiteen til NA24.

Regjeringen har forslått at en pakke på 100 milliarder kroner skal lanseres for å få fart i et fastfrosset kredittmarked. 50 milliarder plasseres i Statens obligasjonsfond og 50 milliarder i Statens finansfond.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Saken hastebehandles nå av Stortinget. Finanskomiteen skal avgi sin innstilling 24. februar, mens saken skal behandles i Stortinget 26. februar.

- Dette er veldig raskt til Stortinget å være, mener Leirstein. Han er klar på at Frp vil stemme for regjeringens kredittpakke.

- Men vi må sikre oss at Stortinget blir fortløpende orientert om hva som skjer. Vi har ikke fått mye informasjon om den første bankpakken på 350 milliarder som ble lagt fram i oktober i fjor. Stortinget kan velge å legge noen føringer på den kommende kredittpakken, og det skal vi gjøre. Men det er viktig at Stortinget ikke blander seg inn i for mye detaljer, sier Leirstein.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere