*Nettavisen* Økonomi.

Frp vil ha folkeavstemning om 53 nye bomstasjoner i Oslo og Akershus

ØKTE SATSENE: 1. oktober i fjor økte satsene i bomringen i Oslo. Det koster 54 kroner for bensinbiler og 59 kroner for dieselbiler å passere bomringen i rushtiden (mellom klokken 6.30-9 og klokken 15-17), mot henholdsvis 44 og 49 kroner utenfor rush. Her fra bomstasjonen langs Mosseveien. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Frp-politikere i Oslo og Akershus vil be om at det holdes folkeavstemning om de 53 nye bomstasjonene som er planlagt i de to fylkene neste år.

12.05.18 11:47

Vibeke Limi, som er gruppeleder for Fremskrittspartiet i fylkestinget i Akershus, sier til Dagsavisen at hun vil foreslå dette under junimøtet i fylkestinget. Hun mener bilistene får for lite tilbake for bompengene de betaler.

– Av det som kreves inn i Oslo, går bare 11 prosent til vei, mens 89 prosent går til kollektivtiltak. I Akershus går 70 prosent til kollektivtiltak. Men er det riktig at bilistene betaler for dette? Det de kollektivreisende betaler inn i Oslopakke 3 er til sammenligning å regne som ingenting, sier hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

VIL GI MER TILBAKE: Vibeke Limi mener bilistene får for lite penger tilbake for bompengene de betaler.  Foto: Skjermdump, Youtube (Frp)

Hun får støtte av Geir Hågen Karlsen i Oslo Frp og av partiets samferdselspolitiske talsperson Morten Stordalen.

Det er planlagt 53 nye bomstasjoner i og rundt Oslo 1. mars neste år. Disse kommer i tillegg til de 20 bomstasjonene som allerede utgjør Oslo-ringen og Bærumssnittet, de ni bomstasjonene på bygrensen i Oslo vest.

Professor i statsvitenskap Tor Bjørklund ved Universitetet i Oslo har forsket på folkeavstemninger. Han sier at han ikke tror Frp-politikerne har noe håp om faktisk å vinne fram med ønsket om folkeavstemning, men at det kan være nyttig overfor egne medlemmer og velgere.

– Beskyldninger om løftebrudd og knefall for bompengetilhengere kan pareres med: Skyld ikke på oss, vi stilte krav om folkeavstemning.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag