NA24.no

Frp vil legalisere poker

Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX
- Et paradoks at poker er ulovlig, samtidig som det reklameres for enorme pengepremier i Lotto, sier Øyvind Korsberg.

Poker er illegalt i Norge, mens Sverige og mange andre land tilbyr dette gjennom sitt statlige spillselskap. Mange land har konkludert med at poker er et ferdighetsspill, mens det i Norge fremdeles regnes som et lykkespill.

- Norsk Tipping bør tilby poker, slår Øyvind Korsberg i Fremskrittspartiet fast, samme dag som Det internasjonale tankesportforbundet (IMSA) har tatt opp poker i sin organisasjon og dermed anerkjent det som et ferdighetsspill.

Korsberg, som er første visepresident i Stortinget og medlem av Familie- og kulturkomiteen, argumenterer med at Norsk Tipping hadde en omsetning på drøyt ti milliarder kroner i 2010, mens Lotteritilsynet anslår at rundt 250.000 nordmenn årlig spiller poker på utenlandske nettsteder og at dette genererer en omsetning på sju milliarder kroner (dette anslaget er basert på meningsmålinger, red.anm.).

- Det oser av dobbeltmoral fra regjeringens side. Poker er et ferdighetsspill som svært mange nordmenn finner interessant. Dette må rett og slett innarbeides i plattformen til Norsk Tipping. Det er et klart paradoks at poker er ulovlig i Norge, samtidig som det reklameres for enorme pengepremier i Lotto og andre pengespill arrangert av Norsk Tipping.

Korsberg skulle gjerne sett at de sju milliardene som forsvinner utenlands, hadde gått til Norsk Tipping.

- Det er rett og slett galskap å la store pengesummer gå tapt som følge av regjeringens dobbeltmoral. Vi kunne sørget for en kjempesatsning på barn og unge gjennom å sørge for at disse pengene ble værende i Norge.

Nå har Korsberg sendt et skriftlig spørsmål til kulturminister og bedt regjeringen om å sørge for endringer.

- Nå må ministeren vise handlekraft. Fremfor å kritisere Petter Northug og 250.000 andre nordmenn, bør hun ta inn over seg at poker er kommet for å bli, avslutter Korsberg.

Poker vil for øvrig være en del av IMSAs tankesport-OL neste sommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere