NA24.no

Færre jobber enn ventet i USA

Sist oppdatert:
Stadig flere amerikanere jobber, men ikke så mange som ventet.

Markedet ventet i spenning på fremleggelsen av dagens sysselsettingsrapport i USA. Spekulasjonene spriker som vanlig en god del, men et konsensus blant analytiker på Wall Street viser at markedet venter at 200.000 nye arbeidsplasser ble skapt i april.

Fasiten viser at hele 138.000 nye arbeidsplasser ble skapt i april. Tallene for mars ble revidert ned til 200.000 fra opprinnelige rapporterte 211.000 nye arbeidsplasser.

Arbeidsledigheten i april var på 4,7 prosent, akkurat som ventet.

Gjennomsnittlig timelønn steg til med 0,09 dollar til 16,61 dollar i april tilsvarende 0,5 prosent, mens arbeidsuken økte med 0,1 time til 33,9 timer.

Det var på forhånd ventet at timelønnen skulle øke til 0,3 prosent og at gjennomsnittlig arbeidsuke skulle bli på 33,8 timer.

Employment report - USA
Dette er en månedlig rapport om arbeidsmarkedet i USA. Den er basert på to forskjellige spørreundersøkelser.

Ledighetstallet er basert på en spørreundersøkelse som dekker rundt 60.000 husholdninger. Sysselsettingen, utenom landbrukssektoren, samt tall for gjennomsnittlig lengde på arbeidsuken og timelønn, er basert på en rundspørring blant cirka 375.000 bedrifter.

Markedet legger normalt mest vekt på undersøkelsen som er gjort blant bedriftene, og i den rapporten fokuseres det mest på selve sysselsettingen. Rapporten inneholder også tall for ulike deler av næringslivet, og spesielt industriutviklingen blir fulgt nøye.

Tallene for arbeidsukens lengde og timelønn er også indikatorer på om etterspørselen etter arbeidskraft stiger eller synker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere