NA24.no

Færre jobber innen bygg

Sist oppdatert:
Færre ledige stillinger innenfor bygg og anlegg enn for ett år siden.

Nå øker ledigheten for denne yrkesgruppen, melder NAV.

- De siste månedene har det vært en svak utvikling innen bygg og anlegg, noe som indikerer at vi nærmer oss konjunkturtoppen, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie, i en pressemelding.

NA24 - din næringslivsavis

41.800 personer var registrert som ledige hos NAV i mars. Dette utgjør 1,7 prosent av arbeidsstyrken, og er en nedgang på 16 prosent fra samme måned i fjor.

Flere arbeidssøkere
I mars var det én prosent flere arbeidsledige blant de med en arbeidssøkervarighet på under fire uker sammenlignet med samme måned i fjor. For første gang siden april 2005 er det nå en økning av nye arbeidssøkere. Blant langtidsledige er det fortsatt betydelig nedgang i ledigheten. Størst nedgang har personer som har søkt arbeid i mer enn ett år.

Arbeidsledigheten går sterkest ned blant meglere og konsulenter og innen helse, pleie og omsorg, hvor det nå er 23 prosent færre ledige.

Lavest ledighet i Rogaland
Ledigheten gikk i mars ned med 20 prosent for kvinner sammenlignet med samme måned i fjor. For menn gikk ledigheten ned med 13 prosent i samme periode. Dette må sees i sammenheng med at ledigheten har gått sterkt ned i kvinnedominerte yrker som helse, pleie og omsorg og butikk og salgsarbeid.

I Rogaland er ledigheten nå på 1,1 prosent, det er lavest i landet. Finnmark har den høyeste ledigheten med 3,1 prosent arbeidsledige. I Sogn og Fjordane er nedgangen i antallet arbeidsledige sterkest. Det er nå 26 prosent færre arbeidsledige i Sogn og Fjordane sammenlignet med i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere